Bio granit, özellikle tencere tava gibi mutfak eşyalarının yapımında kullanılan ve dayanıklılığı ile öne meydana çıkan yeni tür bir malzemedir.

Bio Granit Nedir, Dinç mıdır?

Granit tencere ve tavaların verdiği rahatlığı ve lezzeti diğer öyle fazla mutfak eşyası vermez. Son dönemde adeta her mutfakta rastlamaya başladığımız grani tencereler yakın zamanda yerini daha gelişmiş ve daha dirençli versiyonu olan bio granit tencerelere bırakmaya başladı bile. Pişirme deneyimini ayrıca daha doğal keza de daha sağlıklı şekilde yaşamak isteyenlere özel üretilen bio granit tencere ve tavalar nefis yemek yemek yapımını bir üstteki seviyeye çıkarıyor.

Oldukça dayanıklı ve sağlıklı bir malzeme olan bio granit, mutfak eşyalarında yaygın olarak kullanılır. Takviyeli katmanlarla daha dayanıklı ayla gelen bio granit tencere tavalar, metal kullanımına ve bulaşık makinesinde yıkanmaya yerinde olduğu için tercih edilir.

Bio Granit ile Granit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Granit ve bio granit malzeme birbirine yakın olsa da aralarında kayıtlı farklılıklar bulunur. Özetle, bio granit granitin daha gelişmiş versiyonudur diyebiliriz. Granit malzemenin geliştirilmesi ile elde edilen bio granit eşyalar, granite kadar çok daha dayanıklı ve takviyelidirler. Granitle karşılaştırıldığında ısıya ve darbeye 7 kat daha pozitif dayanım belirten bio granit eşyalar, yanmaz yapışmaz ve basit temizlenir yüzeylere sahiptir. Doğal ve dinç olması nedeniyle kullanımı gitgide yaygınlaşan ürünler arasında yer alır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/bio-granit-nedir-saglikli-midir-bio-granit-ile-granit-arasindaki-farklari-nelerdir-6470767