Serkan Sıtkı Şahin / email protected

Bazen kendimizin doktoru olmaya çalışıyoruz ve güvenilir veya şüpheli her türlü bilginin toplandığı yer olan internet doğruca de hastalıkları birbiri ile karıştırıyoruz. Afiyet hafife alınmamalı. Sağlıklı almak, hayattaki en önemli şeylerden biri, bu yüzden gözden kaçabilecek ya da diğer bir şeyle karıştırılabilecek bazı hastalıkları araştırdık.

Bizler Bayan ve Bayan olarak herkese dinç bir yaşam diliyoruz ve yanlış tanı edilebilir hastalıkların karşılıklı listesine başlıyoruz.

Panik hücum ve yürek krizi

Panik hücum ve kalp krizini ilk bakışta ayırt etmek çok zordur çünkü çoğu ortak belirtileri vardır. Göğüste belirgin bir bıçak ağrısı genelde yürek krizini gösterir. Çoğu durumda, bu sancı sadece sol kolda bulunur.

İşte kalp krizi ve panik hücum arasındaki farklardan bazıları:

Yürek krizi geçiren kişiler hızlı nefes alırlar ve panik yapmazlar. Fakat çok korkmuş hissedebilirler. Kalp krizinden önce, bir baş ağrısı hissediyor ve titriyor olabilirler. Panik hamle durumunda, bir insan sinirleri ve aklı üzerinde kontrolünü kaybetme hissine sahiptir. Panik hamle geçirirdiğinizde, vücudunuz gergin olur, böylece adale ağrısından dolayı acı çekebilirsiniz.

Menenjit ve soğuk algınlığı

Menenjit, beyin ve omurilik etrafındaki yumuşak zarların iltihabıdır. Fazla tehlikelidir ve beyin hasarına neden olabilir. bu nedenle erken ve dürüst bir tanı koymak çok önemlidir. Ateş, adale ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk gibi genel belirtiler aldatıcı olabilir.

Bu rahatsızlık genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılır, çünkü semptomlar çok benzerdir.

Bu menenjit belirtilerine uyarı edin:

- Sert bir boyun
- Kasılmalar
- Ciltte lekeler ve döküntüler
- Parlak ışığa hassaslık

Verem ve soğuk algınlığı

Verem hala dünyadaki en yaygın ölümcül hastalıklardan biridir. Bu hastalıkta, bakteriler genel olarak akciğerlerde ortaya çıkar ancak vücudun öteki bölgelerine de zarar verebilir. Bir birey öksürdüğü, hapşırdığı veya konuştuğunda verem yayılır. Tüberkülozu olan bir kişinin ateşi 37-37.5 °C civarı olur ve esas olarak akşamları yükselir.

Dermansızlık, ateş, gece terlemesi ve üşüme gibi belirtiler soğuk algınlığınız olduğunu düşünmenize neden olabilir. Ama, bunun yalnızca soğuk algınlığı olmadığını söyleyen açıklanmış belirtiler var :

- 3 hafta ya da daha artı süren öksürük
- Kanlı öksürük
- Nefes alırken ya da öksürürken göğüs ağrısı
- Kontrolsüz kilo kaybı

Meme kanseri ve mastit

Kanser hastalarının az kalsın yarısına fazla geç tanı konulmaktadır. Kanser hastalarının yaklaşık dörtte biri, ilerlemiş aşamaya geçtiğinde hastalıklarını öğreniyor. Vücudunuzla düzen içinde olmaya çalışın ve nasıl hissettiğinize uyarı edin.

Kanser belirtileri ile diğer hastalıkların belirtileri çok benzerdir. Örneğin, enflamatuar meme kanseri, mastit ile zahmetsizce karışır ve kalın bağırsaktaki habis bir ur, ülseratif kolit veya irritabl bağırrsak sendromu ile aynı semptomlara sahiptir. Deride tahriş, kızarıklık, sancı ve göğüs yanması gibi mastit ile benzer belirtilere sahip olabilirsiniz.

Lütfen aşağıdakiler gibi daha keskin kanser belirtilerine dikkat edin:

- Kaşıntılı göğüsler
- Memenin içinde hissedilen topaklar ya da düğümler
- Göğüste topaklar
- Meme başı reaksiyonları

Lütfen düzenli olarak meme kanseri kontrolü yaptırınız.

Apandisit ve yumurtalık kisti

Her iki hastalık da tehlikelidir ve yerinde bir tanıya gereklilik vardır. Her ikisi de, karnın sağ daha alçak tarafında sancılı olabilen zinde ve ani bir ağrıya niçin olabilir. Belirtilere internetten bakmamak daha iyidir, bunun yerine derhal doktorunuzu ya da ambulansı arayın.

Kusma ve ateş gibi bazı yaygın belirtileri vardır. Oysa hastalıkları tanımlayabilen bazı işaretler var. Kistler, adet döngüsünü bozabilir. Apandisit vakalarında ise gergin, sıkı bir göbek ve gaz geçirememe durumları ortaya çıkabilir.

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/birbiriyle-karistirdigimiz-5-hastalik.html