ABONE OL

Yapılmış olan bir çalışmada 3 gram kakule tozu kullanan bireylerin 12 hafta sonunda tansiyon seviyelerinin sıradan aralığa geldiği görülmüştür. Bu yüzden yüksek tansiyonu olan bireylere kakule bitkisi önerildiğinde olumlu sonuçlar alınmaktadır.

kan basıncı üstünde bulunan bu etkisi yüksek antioksidan içeriğine tabi olarak geliştiği düşünülmektedir. Vücutta biriken suyun atılımında ise epeyce etkili olduğu görülmüştür.

200 yetişkin üstünde yapılan çalışmada kişiler 3 gruba ayrılmıştır. Ayrılan gruplara tarçın, kakule-zerdeçal ve siyah nehir kullandırılmıştır. Kakule ve zerdeçal kullanan grubun kan şekeri değerleri kontrolünde iyileşme sağladığı görülmüştür.

Mide rahatsızlıklarına etkisi büyük

Mide rahatsızlıklarına etkisi büyük

Kakulenin sindirim, mide sorunları, dispepsi gibi sorunlarla baş etmede etkisi epeyce büyüktür. Fareler üstünde yapılan bir çalışmada mide ülseri üstünde etkisi değerlendirilmek istenmiştir.

Bir gruba yalnızca aspirin verilirken öteki gruba kakule-zerdeçal ekstratlı sıcak su verilmiştir. Kakule ve zerdeçallı olan suyu bitiren farelerde ülser oranı gittikçe azalmıştır.

Benzer şekilde yalnızca kakule özütü verilerek yapılan çalışmada ise mide ülserini %50 oranında azalttığı görülmüştür. Bunun yanı sıra ise sindirim sistemi rahatsızlıklarının düzenlenmesinde olumlu yönde etkisi olduğu belirtilmiştir.

Bilindiği üzere ağız kokusu üstünde yapılan çalışmalar kokunun bağırsak parazitlerinden ya da diş sağlığından kaynaklandığını vurgulamıştır. Kakule ise sindirim sistemi bağırsaklar üzerinde oldukça etkilidir. Parazitlerin temizlenmesinde etkili olan kakule, bağırsak kaynaklı fena kokuların temizlenmesinde de oldukça etkilidir.

Yapılan araştırmalar kakule özütünün inflamasyon kaynaklı hastalıklarda olumlu etkisi olduğunu savunmuştur. Yiyecek zehirlenmesi, mantar enfeksiyonları, mide sorunları gibi çoğu sorunda etkili olduğu yapılan araştırmalar doğrultusunda bildirilmiştir.

Kakule aynı zamanda yüksek antioksidan etkisinden nedeniyle enfeksiyon temelli olarak hastalıklara karşıda koruma sağlar.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/bircok-faydasi-var-enfeksiyon-hastaliklarindan-koruyor-6431684