Balgam başlıca boğaz kısmına yapışır ve nefes almayı ve konuşmayı zorlaştırır. Keza yutkunurken de rahatsızlık şehvetli verir. Öksürürken hırıltılı sesler çıkmasına neden olan balgamı doğal ve nebati yöntemler ile kurutmak da mümkündür.

Boğazdaki balgam nasıl geçer?

Boğazda oluşan balgamda yapılması gereken şeylerden biri bir doktora danışmaktır. Doktorların uyguladığı çare yöntemlerine göre verilen ilaçlar kullanılmalıdır. Bunlar dıştan evlerde uygulanabilecek bir takım doğal yöntemler bulunmaktadır.

Bunlardan birisi de bal, zencefil ve acı biber karışımıdır. Bunun için yemek yemek kaşığı elma sirkesi ve limon suyu ile birlikte yemek yemek kaşığı bal ve yemek yemek kaşığı zencefil tozu yanına yarım yemek kaşığı acı biber tozu karıştırılmalıdır. Kaynatılan bu karışım krem kıvamına gelince günde 2 yemek kaşığı tüketilebilir.

Öteki bir yöntem ise bal ve soğan kürüdür. Yeniden 2 yemek yemek kaşığı elma sirkesi, gram soğan ve yarım bardak bal bir kap içerisinde karıştırılmalıdır. 1 veya 2 gün beklettikten sonradan günde 1 veya 2 kaşık tüketilebilir.

Evde balgam söktürücü doğal yollarla nasıl yapılır?

Balgam çoğunlukla kış mevsimin gelmesi ile bazı hastalıklarda oluşan bir durumdur. Kişileri epeyce rahatsız eden balgamı evde bir takım tümör ile imha etmek mümkündür. Balgam sökücü bitki örtüsü şunlardır:

- Anason bitkisinin içerisindeki bileşenler mukus oluşumunu engeller.

- Okaliptus bitkisi ferahlığı ile solunum yollarındaki tıkanıklığa iyi gelmektedir. Balgam sökücü özelliği bulunur. böylece kaynar suyun içerisinde okaliptus yağını dökerek buharı ile kuytu nefes alabilirsiniz.

- Tarçın boğazı rahatlatan ve balgam temizleyen bir tozdur.

- Balgamı olan kişilerde adaçayı ve akarsu ağacı çayı da önerilir.

Balgam söktürücü ur nelerdir?

Jurnal hayatta kullandığımız o kadar fazla besinin balgam sökücü özelliği bulunmaktadır. Bilhassa o kadar fazla sebze ve meyvede balgam sökücü özelliği bulunmasından dolayı tüketilmesi çok önemlidir. Balgam sökücü besinler şunlardır:

- Patates
- Kabak
- Muz
- Balık ürünleri
- Yumurta
- Süt
- Karnabahar
- Kuşkonmaz
- Sarımsak
- Soğan
- Ananas
- Mandalina
- Greyfurt
- Çorba çeşitleri
- Kırmızı ya da beyaz et

Kaynak: www.milliyet.com.tr