Yıldızların burçlarımızın üzerindeki etkisi oldukça büyük. Bu etkiler ise jurnal hayatımızdaki enerjimizi yönlendirmek için oldukça kayda değer. Burçlar karakterimiz üstünde söz sahibi olmaya devam ederken, zevklerimizi de belirlemeye takviye ediyor. Evinizde huzurlu ve sıcak yaşam alanları oluşturmak için burçlara en yerinde ev dekorasyonu rehberini hazırladık…

Koç burcu

Özgürlüğüne düşkün olan Koç burçları, evinde geniş ve ferah alan oluşturmayı severler. Hayat enerjisi yüksektir ve hareket kabiliyetlerinin kısıtlanmasını istemezler. Koç burcunun gözde renkleri arasında kırmızı renk yer almaktadır. Ev dekorasyonlarında ölçülü bir şekilde kırmızı rengi tercih edebilirsin. Bu rengi aksesuarlarda, yastıklarda ya da abajurlarda kullanarak daha sıcak bir alan oluşturabilirsin. aynı zamanda kırmızı rengin, gerginlik oluşumunu arttırabildiği düşünülmektedir. böylece yatak odası gibi hayat alanlarında olabildiğince az kullanılması önerilmektedir.

Boğa burcu

Dekorasyonlarında nitelikli mobilyalar ve lüks eşyalar kullanmayı severler. Genelde klasik ve avangard mobilyalar tercih etmektedirler. Dekorasyonlarını gümüş ve altın rengi aksesuarlar ile taçlandırmaktan hoşlanırlar. Boğa burcunda kahverengi ve toprak tonlarından oluşan dekorasyonlar ön plana çıkmaktadır. Evin her bölümüne tartma veren Boğa burçları, dekorasyonlarında çiçek kullanmayı da severler. Sevdiklerine düşkünlüğü ile aşina Boğa burçlarının, bu özelliğinden dolayı mobilya seçiminde de yumuşak renk tonlarını seçim ettiği bilinmektedir.

İkizler burcu

Marifetli, duygusal ve eğlenceli özellikler içeren İkizler burcu, canlı renkler ve desenler içeren eşyaları kullanmayı severler. Çağdaş tasarımların ön plana çıktığı bu burçta, ferahlık ve konfordan hoşlanan ikizler insanı, modern çağı yakından peşine düşüp takip etmesi ile ön plandadır. İkizler burcu öteki burçlar ile karşılaştırıldığında ev dekorasyonuna en hâkim burç olarak görülmektedir. İkizler burcu yaratıcılığını ve tasarım konusunda başarısını ev dekorasyonlarına aktarmaktadır. Modern aksesuarlar, tablolar, objeler gibi çoğu eşyada dekorasyona uygun tercihler yapmaktadır.

Yengeç burcu

Genellikle pastel tonlarından hoşlanan yengeçler, abartısız ve şık dekorasyonlardan yanadır. Mavi ve turkuaz gibi su renklerini kullanmayı sevdikleri gibi, eflatun ve leylak renklerini de dekorasyonlarına dahil etmekten hoşlanırlar. Denizi ve suyu seven yengeç insanı aksesuarlarda bu duygularını ön plana çıkarmaktadır. Deniz manzaralı tablolar veya objeler tercih etmektedirler. Karmaşıklıktan hoşlanmayan yengeç burcu, daha sade tasarımlar ile ön plana çıkmaktadır. Alışılmış çizgilere sahip, yumuşak ve geleneksel mobilyalar yengeç burcunun genel tercihleri aralarında yer almaktadır.

Aslan burcu

Gold renklere düşkünlükleri ile bilinen Aslan burçları bununla beraber leopar ve deriyi konut dekorasyonlarına dâhil etmekten hoşlanmaktadırlar. İlgi çekmeyi seven aslan burcu, konut dekorasyonlarında da gösterişi severler. Avangard mobilyalar, şık ve deri koltuklar, işlemeli eşyalar aslan burcunun ev dekorasyonlarında tercih ettiği mobilyalar arasında yer almaktadır. Ihtişamlı ve göz alıcı tasarımları seven Aslan burcu, altın rengi varaklı aynalar, tablolar ve aksesuarlar ile tarzını yansıtarak dekorasyonu tamamlamayı severler. el işi aksesuarlara da tartma veren aslan insanı, özellikle seçim ettiği aksesuarlar ile kendini herkesten bambaşka kılmayı başarmıştır.

Başak burcu

Doğayla iç içe olmayı seven Başak burcu aynı zamanda düzenli ve düzenli olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Minimalist tasarlanmış mobilyalar, başak burcuna en uygun mobilyalar olarak bilinmektedir. Huzurlu, sade ve huzur veren tasarımlardan hoşlanan bu burcun; gri, beyaz ve bej renkleri seçim ettiği görülmektedir.

Terazi burcu

Olağan ve çağdaş karışımı tasarımlardan hoşlanan Terazi burcu ev dekorasyonlarında, gösterişli aksesuar ve mobilyalardan uzak dururlar. Çoğunlukla mavi, sarı ve yeşil renk tonlarını tercih eden Terazi burcu, pastel renk tonları ile ön plana çıkmaktadır. aynı zamanda terazi, incelik ve zarafet konusunda da ustalaşmıştır. Salon mobilyası ve oturma odası gibi dekorasyonlarda bakır objelere ve aksesuarlara yer verildiği görülmektedir. Yatak odası dekorasyonlarında ise, dinlendiren ve teskin edici desenleri kullanmayı severler.

Akrep burcu

İddialı ve sıra dışı tasarımlardan hoşlanan Akrep burcu, ayrıntılara fazlasıyla siklet vermektedir. dikkat çekici renk tonları ile iddiasını ortaya koymaktadır. Özellikle mor, bordo ve mürdüm gibi renkleri kullanmayı severler. Işığın az olduğu ortamları seven Akrep burcu, çoğunlukla romantik ve loş aydınlatmaları tercih ederler. bununla beraber mobilyaların döşemelerinde, kadife gibi şık kumaşlardan yararlanmaktadırlar.

Yay burcu

Yay burcu, gezmeyi seven ve özgür olduğu zaman mutluluğu hisseden bir burçtur. Pratik ve kullanışlı eşyalardan hoşlanmaktadırlar. Çoğunlukla seçim ettikleri renk tonları; mavi, yeşil ve turkuazdır. Manzaralı tablolar yay burcunun vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Bilhassa gezdiği yerlere ait eşyaları bakmak yay burcunu mutlu etmektedir. Misafir ağırlamayı sevdiklerinden büyük yemek masalarını tercih ederler. bununla birlikte yatak odasında da karışıklık ve karışıklıktan uzak durarak, eksik eşya ve aksesuar kullanırlar.

Oğlak burcu

Oğlak burcu genelde kuytu ve konforlu dekorasyonları severler. Dekorasyonlarında ise; gri, yeşil, siyah, kahverengi ve toprak tonları kullandığı görülmektedir. Vintage objelere dekorasyonlarında yer vermeyi severler. Özel üretim mobilyalar oğlak burcu dekorasyonlarında ön plana çıktığı görülmektedir. Yatak odası dekorasyonlarında ise daha çok koyu renkleri kullanmayı seçim ederler.

Kova burcu

Bağımsızlığına düşkün Kova burcu; eksik eşya ile en fazla fayda prensibi doğrultusunda, modern ve teknolojiyle iç içe olan dekorasyonları seçim ederler. Minimal mobilyalar tercih edilerek hareket alanlarını arttıran kova burcunun, genellikle mavi tonları tercih ettiği görülmektedir. Evini aralıksız yenileme hazzı besleyen bu burcun, gelişmiş estetik anlayışı baştan sona öteki bütün burçların bu burca hayran kaldığı görülür.

Balık burcu

Su grubuna dahil olan balık burçları ışıltıyı fazlasıyla severler. Romantik bir burç olarak tanımlanan balıklar, konut dekorasyonlarında da uyarı çekmektedirler. Mavinin tüm tonları, yeşil, leylak ve mor renkler balık burcunun vazgeçilmezleri aralarında yer almaktadır. Konut dekorasyonlarında da konforu ön planda tutmayı sevmektedirler. Sen de ev dekorasyonlarını, burcunun özelliklerini taşıyarak dekore edebilirsin. Seni ve ruhunu yansıtacak sıcak bir mekan edinmek doğrusu hiç zor yok.

Gizem Bozdağ

email protected

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/burclara-gore-ev-dekorasyonu.html