Siyah noktaların genellikle yaradılış bölgelerinden biri olan burun, cilt altına itilen mikrop ve bakterileri oluşturmaktadır. Bir nevi cilt rahatsızlığı olan siyah noktalar, temizlenmediği takdirde farklı alanlara yönlendirilmiş sıkıntılara sebep olmaktadır. böylece burun bölgesinin ahenkli olarak temizliği yapılarak siyah noktalardan arındırılmalıdır.

Burundaki siyah noktalar nasıl geçer?

Burunda oluşan siyah noktalar, cildin yüzeyinde oluşan kirin geri itilmesi ile meydana gelmektedir. böylece düzenli deri bakımının yapılması siyah nokta oluşumunun da önüne geçmektedir. Burunda oluşan siyah noktalardan kurtulmak isteyen kişiler sabahtan ve akşam edinmek üzere kendisine cilt bakım rutini uygulaması önerilmektedir. Bunun yanı sıra buhar banyosu, siyah nokta bantları, kil maskeleri ve siyah maskeler de siyah noktaları gideren yöntemlerden biridir. Cildine buhar banyosu yaparak ardındaki siyah burun bandı kullanan kişilerde derinlemesine temizleme görülmektedir.

Siyah noktaları doğal yollarla arıtma yöntemleri nelerdir?

Evde doğal yolları ile siyah noktaları temizlemek isteyen kişiler başlangıçta cildi temizleyerek işe başlamaktadır. Temizlenen cilde yarım saat buhar banyosu kullanmak, ayrıca burundaki ayrıca de ciltteki hücreleri canlandırmakta, gözenekleri açmaktadır. Yapılan buhar banyosundan daha sonra siyah burun bantları yüzeydeki tüm siyah noktaları temizlemektedir. Ardından uygulanan yeşil kil maskesi siyah nokta oluşumunu engelleyen en etkin maske çeşitlerinden biridir.

2 yemek yemek kaşığı kil ve 2 yemek kaşığı suyun birleştirilmesi sonucunda oluşan maske bütün cilde ve burun bölgesine uygulanmalıdır. Kil maskesinin çeşitleri bulunmaktadır. Kişinin deri yapısına uygun şekilde seçilen kil, siyah nokta ve sivilcelerden cildi arındırmaktadır.

Siyah nokta oluşumunun sebepleri nelerdir?

Günümüzde pek çok kişinin ciltte yaşadığı sıkıntılardan biri siyah noktalardır. Siyah nokta oluşumunun en esas sebebi ise cildin akıcı ve uyumlu temizlenmemesidir. Cilt yüzeyine yapışan leke ve mikroplar ciltte kalarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna niçin olmaktadır. Bunun yanı sıra siyah nokta oluşumunun bir diğer nedeni ise yamalı beslenmedir. Özellikle yağlı yiyeceklerin tüketilmesi cildin bozulmasına sebep olmaktadır. Siyah nokta oluşumuna niçin olan yağlı ve şeker oranı yüksek besinler, sivilce oluşumunun da nedenlerinden birisidir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr