Çam terebentin saçların süratli uzamasını ve dinç kalmasını karşılayan olağanüstü bir bitkidir. Bunun yanı sıra çam terebentin saç dökülmelerinin de önüne geçmektedir. 

Çam Terebentin Faydaları

 - Çam terebentin saçlara doğal bir bakım uygulayarak saçların canlılık kazanmasını sağlar. 

 - Çam terebentin ahenkli kullanıldığında saçların yağlanmasını da önler.

 - Bu bitkinin tanıdık en önemli faydalarından bir her birine de saç dökülmelerinin önüne geçmesidir. 

 - Doğru bir şekilde kullanıldığında saçların koparak dökülmesini önler.

 - Saçları kökten uca güçlendirerek saçların çabuk uzamasını da sağlamaktadır. 

 - Çam terebentin deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. 

 - Çam terebentin yatıştırıcı ve ferahlatıcı bir etki bırakır.

 - Ciltteki kırışıklıkların da önüne geçer.

 - Dudak ve göz kenarlarındaki kırışıklıklar çam terebentin ile giderilir.

 - Çam terebentin kullanımı saçlardaki kepeklenmeyi önler.

 - Saç sağlığı için çam terebentin kullanılır. 

 Çam Terebentin Saça Faydaları 

Çam terebentin keza kokusu hem de içeriği doğru çok artı kullanılır. Özellikle saç bakımında ve kozmetik sektöründe çam terebentin fazla sık kullanılmaktadır. Buna göre özelikle saça bakım yapan çam terebentin saçların sık yağlanmasını da önler. Saçların koparak dökülmelerinin önüne geçen çam terebentin saçları kökten uca besleyerek dökülmelerinin de önüne geçebilir. Çam terebentin yağ haline getirilerek kullanılabilir.

Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir?

Çam ağacının reçinesine çam terebentin denilmektedir. Soluk bir yapısı olan çam terebentin genellikle yağ halinde kullanılır. Çam terebentin yağının ise o kadar fazla önemli yararı vardır. Buna tarafından çam terebentin yağı genellikle saç sağlığı için kullanılır. Kılcal damarları uyandıran çam terebentin yağı saçların hızlı uzamasını sağlar. Zinde bir antioksidan ve antiseptik etkisi olan çam terebentin yağı saç köklerini beslediği için saç dökülmesinin de önüne geçer. Kozmetik sektöründe çam terebentin yağı fazla sık kullanılmaktadır. Bilhassa de bu yağ ciltteki kırışıkları önlemede manâlı bir katkı sağlar. 

Çam Terebentin Yağı Cilde ve Saça Nasıl Uygulanır?

Çam terebentin yağının kullanımına fazla dikkat etmek gerekir. Özellikle saç bakımında çam terebentin yağı göstermek için bu yağ şampuanın içerisine eklenebilir. Bu sayede saçlara içeriye doğru tesir eder. Bunun için saç şampuanının içerisine 20 damla dek çam terebentin damlatılmalıdır. Saçlar bu şampuan ile yıkandıktan daha sonra bol su ile durulanmalıdır. 

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr