ABONE OL

Pandeminin etkisiyle evde geçirilen zaman artınca atıştırmalıklar daha çok tüketilir oldu. Pek fazla birey pandemi sürecinde aldığı kilolardan rahatsız olduğunu dile getirirken aynı zamanda bunun çözümünü de arıyor.

Ham balın faydaları nelerdir

Çiğ balın faydaları nelerdir?

Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, çözümün işlenmiş gıdalar yerine ham bal tüketilmesinden geçtiğine dikkat çekip şöyle konuştu:

“Katkısız çiğ bal, içerdiği dekstroz ve fruktoz baştan sona doğal tatlı ihtiyacını karşılayan en önemli yiyecekler arasında bulunuyor.

İşlenmiş arıtılmış şeker içermemesi, vitamin, enzim ve protein bakımından varlıklı olması nedeniyle çiğ bal, yılın 4 mevsiminde ve günün her saatinde tercih edilebilir.”

Rafine şeker yerine bal kullanın

Rafine şeker yerine bal kullanın

Aşırıya kaçmadan tüketilen balın akşam saatlerinde çay ve kahveye eşlik eden endüstriyel atıştırmalıklara iyi bir alternatif olduğunu belirten Bal Uzmanı Aksoy, “Akşam saatlerinde nehir ve kahve ile tüketilen bitmiş şekerli atıştırmalıklar, tatlı ihtiyacını kısa süreliğine giderse de gelecek yıllar için büyük tehlike talep eder.

Arıtılmış şeker ve tatlandırıcı odaklı tüketim, insülin direncini bozarak şeker hastalığından obeziteye değin çoğu soruna davetiye çıkarır.

Çay ve kahve bal ile tatlandırılabilir

Çay ve kahve bal ile tatlandırılabilir

Akşam saatlerinde tüketilen akarsu, kahve ve sahlep gibi içecekler ve evde yapılan tatlılar bal ile tatlandırılarak şeker ve işlenmiş ürünlerden uzakta durulabilir” şeklinde konuştu.

Bal ile kuru yemiş ve yulafı birlikte kullanabilirsiniz

Bal ile kuru yemiş ve yulafı birlikte kullanabilirsiniz

Bal ile günün her saatinde tüketilebilecek atıştırmalıklar hazırlanabileceğine uyarı çeken Ahmet Bağran Aksoy, “3 beyaz 1 sarı dediğimiz un, yağ, tuz ve şeker yerine tuzu azaltarak, şeker yerine bal ve beyaz un yerine tam buğday unu gibi malzemeler kullanarak dinç atıştırmalıklar hazırlanabilir.

Kararında yemek kaydıyla oluşturulan bu lezzetler, kuru yemiş ve yulaflarla desteklenerek içerik bakımından daha da zenginleştirilebilir.

Yoğurdu üzerine bal dökerek yemek tok tutuyor

Yoğurdu üstüne bal dökerek yemek tok tutuyor

Bunlarla beraber 1 kase yoğurdun üstüne koyacağımız 1 çorba kaşığı ham bal, bizi akşam saatlerinde ayrıca enerjik keza de tok hissettirebilir” ifadelerini kullandı.

Bu karışım, vücudu zırh gibi sarıp hastalıklara karşı koruyor

Bu karışım, vücudu zırh gibi sarıp hastalıklara aleyhinde koruyor

Doğanın sunduğu dört süper gücü birleştirerek vücudun hastalıklara karşı yaklaşık olarak zırhlanabileceğini savunan Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, “Vücudu zırhlayan özel karışım kürü ile keza kendi sağlığınıza keza de çocuklarınızın sağlığına takviye olabilirsiniz.

Mevsim geçişlerinde bal, çiçek tozu, arı sütü ve propolis tüketildiği vakit gövde bütün hastalıklara karşı dinç bir bağışıklık elde eder. Kış öncesi bu karışımla vücudunuzu yaklaşık olarak zırhlayabilir, hastalıklara karşı kendinizi garantiye alabilirsiniz.

Bu kürün içeriğinde 500 gram çiğ bal, 100 gram çiçek tozu, 100 gram arı sütü ve 20 gram propolis bulunuyor. 5 yaş ve üstündeki çocuklara yarım tatlı kaşığı biçiminde verilebilir.

Yetişkinler günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilir. Eğer günü dinç ve dinamik geçirmek istiyorsak bu stil şifa kaynaklarını tüketmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/cayin-kahvenin-yaninda-seker-yerine-bali-boyle-tuketin-faydasi-6428776