Kanseri önler ABONE OL

Kanseri önler

İçeriğindeki farklı alanlara yönlendirilmiş antioksidanlar ile kanser karşıtıdır, vücudun birçok hastalığa karşı koruma yeteneğini arttırır, özgürlük radikallerle savaşır ve genel sağlığı iyileştirir. Hür radikaller, sağlıklı hücreleri kanserli olanlara dönüştüren ve dağıtılmış organ sistemlerine zarar verebilen hücreli metabolizmanın ast ürünleridir. Cennet hurması yüksek miktarda A, C vitamini ve beraberinde kateşin ve gallokateşin gibi ilk elden değişik kanser türlerini önlemeye yarayan fenolik bileşikler içerir. Beslenmenize cennet hurması eklemek çeşitli kanser türlerinden korunmanıza yardımcı olabilir.

Bağışıklığı arttırır

Bağışıklığı arttırır

C vitamini içeriğinden dolayı bağışıklığı artırmaya yardımcıdır. Diğer meyveler aralarında en yüksek askorbik asit (C vitamini) içeriğine sahiptir ve tek bir cennet hurması, bu faydalı gıda öğesinin günlük ihtiyacımızın yaklaşık %80'ine sahiptir. C vitamini bağışıklık sistemini uyarır ve vücudun mikrobik, viral ve mantar enfeksiyonlarına, keza yabancı cisimlere veya toksinlere aleyhinde birincil savunma hattı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırır.

Sindirime yardımcıdır

Sindirime yardımcıdır

İyi bir lif kaynağıdır. Çoğu meyve gibi, cennet hurması da günlük lif ihtiyacımızın yaklaşık %20'sini tek bir porsiyonda içerir. Cennet hurması gibi yüksek lifli bir meyve, gastrointestinal sisteminize büyük bir takviye olabilir ve sizi kolorektal kanser ve diğer benzer hastalıklardan koruyabilir. bununla beraber bireyleri, obeziteye neden olabilecek lipit alımına aleyhinde koruyarak da kilo vermelerine muavin olabilir.

Tümör gelişimini önler

Tümör gelişimini önler

Kanser riskini azaltan antioksidan özellikleriyle birlikte, gelişmekte olan tümörlerdeki risklerinizi de azaltabilirsiniz. Cennet hurması, kanıtlanmış bir anti-bitki örtüsü bileşiği olan betulinik asit içerir. Bu şart, programlanmış hücreli ölümü olarak da bilinen apoptozisi uyararak tümörlerin küçülme olasılığını azaltabilir ve eğer zaten bir tümörünüz varsa, boyutunu azaltabilir ve kanserin diğer bölgelere sıçramasını (metastaz) durdurabilir.

Erken yaşlanmayı önler

Erken yaşlanmayı önler

Bilhassa A vitamini, beta-karoten, lutein, likopen ve kriptoksin elde etmek üzere farklı alanlara yönlendirilmiş vitaminler açısından zengindir. Bu vitaminler, oksidatif stresi eksilmek ve kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri, Alzheimer hastalığı, dermansızlık, görme kaybı, kas güçsüzlüğü gibi erken yaşlanma belirtilerini durdurmak için vücutta antioksidanlar olarak işlev görürler.

Görme yetisini geliştirir

Görme yetisini geliştirir

Cennet hurmasında yer alan B kompleks vitaminlerinin bir üyesi olan Zeaksantin, antioksidan bir madde olarak aracısız olarak iyileştirilmiş göz sağlığı ile ilişkilidir. Araştırmalar bu bileşiğin maküler dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı), katarakt ve gece körlüğünü azalttığını göstermektedir.

Kan basıncını düzenler

Kan basıncını düzenler

: Potasyum cennet hurmasında önemli miktarlarda bulunan bir mineraldir. Potasyum vazodilatördür (damar genişletici) ve kan basıncını düşürür, vücudun farklı alanlara yönlendirilmiş bölgelerine kan akışını arttırır. Düşük kan basıncı bununla birlikte kardiyovasküler sistemdeki gerilimi azaltır ve çeşitli yürek hastalıklarının ortaya çıkmasını önler. Cennet hurmasında kan basıncını daha da düşüren ve kalp sağlığı için iyi olan farklı alanlara yönlendirilmiş damar genişletici organik bileşiklerde vardır. böylece hipotansiyonunuz (tansiyon düşüklüğü) var ise cennet hurması yemeyin.

Kan dolaşımını düzenler

Kan dolaşımını düzenler

Kan basıncını düşürmekle birlikte, cennet hurması yeni kırmızı kan hücreleri oluşturulmasında esas bir element olan bakır mineralini içerir. Bakır sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin dolaşımını, bilişsel fonksiyonları, adale tonusunu, metabolizmayı ve enerji seviyelerini, yara onarımını ve gözenekli olan büyümeyi arttırır.

Metabolik aktiviteyi geliştirir

Metabolik aktiviteyi geliştirir

Farklı Alanlara Yönlendirilmiş enzimatik süreçlerin ve vücuttaki metabolik fonksiyonların bütün önemli parçaları olan piridoksin, folik asit ve tiamin gibi B kompleks vitaminleri içerir, vücut sistemlerinin verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlar, bu sayede genel metabolizmanızı artırır. Ayrıca, cennet hurması enerji seviyelerini, adale tonusunu ve sindirimi artırabilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr