Yüzümü güldürsün, bana yeterABONE OL

"Yüzümü güldürsün, bana yeter"

Gündelik hayatta yaşadığımız zorluklar, adapte olduğumuz yeni dünya düzeni ilişkilerden beklentilerimizi de değiştirdi. Doğru kişiyi ararken ödün vermeyeceğimizi sandığımız katı tercihlerimiz şimdilerde yerini “yüzümü güldürsün, bana yeter” ifadesine bıraktı. Belki de eşimizle birlikte geçireceğimiz vakti; bezginlik ve dertlerimizden bir kaçış, neşe ve kolaylık kaynağı olarak bakmak istiyoruz.

20 ile 40 yaş arasındaki bekarlarla gerçekleştirilen ve kadın erkek sayısının eşdeğer olduğu araştırmaya tarafından Türkiye'de ciddi ilişki yaşamak isteyen bekarlar, ideal eşinin mizah anlayışına sahip olmalarına epeyce önem veriyor.

Türkiye’de bekarlar potansiyel eşlerinde ne arıyor

Türkiye’de bekarlar potansiyel eşlerinde ne arıyor?

Araştırmanın Türkiye ayağında ‘Potansiyel Eşinizde Aradığınız En Önemli Özellik Nedir?’ sorusuna 20 ile 40 yaş arası bekarlar, espritüel şahsiyet yapısının yüzde 56 ağırlık teşkil ettiğini vurguluyor. Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'de ilişki arayan her 5 kişiden 3’ü mizah anlayışına sahip kişilerle birlikte almak istiyor. Espri anlayışı yüksek oranı ile, fiziksel alımlılık ve parasal kazanç üstünlüğünü geride bırakarak ilişki temellerinde öncelikli yeri kaplıyor.

Peki, neden bizi güldürebilen bir eş arıyoruz? Gülmek en iyi ilaçtır derler. Sevdiklerimizle birlikte bir gülme anını paylaşmaktan daha değerli bir şey yoktur şayet de dünyada. İyi bir espri, en kötü durumları bile düzeltebilir. Gündelik hayatımızda var olan can sıkıntısı ve dertlerimizi derhal unutturabilir. Birlikte olduğumuz kişinin iyi bir espri anlayışına sahip olması, bizleri anın büyüsünün içine çekerek mutlu eder.

Fiziksel mi karakter mi

Somut mi şahsiyet mi?

“Önemli olan iç güzelliği” klişeleşmiş bir laf olarak görülse de doğruluğunu bir kere daha kanıtlıyor. Bekar, kadın ve erkek sayısının eşit olduğu, Türkiye’de 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarında, cazibeli karaktere sahip olmasını tercih edenlerin oranı yüzde 54 iken, fiziki çekiciliğe ağırlık verenlerin oranı yüzde 49 olarak karşımıza çıkıyor.

Sevdiklerimle iyi anlaşmalı

"Sevdiklerimle iyi anlaşmalı"

Ciddi ilişkimizin temellerini atarken birçoğumuz değerinde verdiğimiz kişilerin onayını elde etmek isteriz. Araştırma sonuçlarına kadar aile onayı birincil sıralarda yer almasa da, Türkiye'de bekarların yüzde 43’ü birlikte edinmek istediği kişiyi seçerken eşinin, ailesi, tarafından onaylanmasını tercih ediyor. Hawaya’nın kullanıcılarına sunduğu “şahit” özelliği de tam da bu talebi yerine getiriyor. Tanışma sürecinin başındayken sevdiklerinin fikir ve görüşlerini edinmek isteyenler, “şahit” özelliği bir uçtan bir uca güvendikleri bir arkadaşlarını ya da bir aile üyesini tanışma süreçlerine dahil ederek, onlardan geri bildirim ve tavsiyeler alabilme fırsatı elde ediyor.

Gelir üstünlüğü

Kazanç üstünlüğü

Genel algının aksine Türkiye’de yaşamış bekarların benzeşen seçimlerinde parasal mevzular ise tartı teşkil etmiyor. İlişkisi olmayan kişilerin “benden daha fazla para kazansın, bana baksın” gibi kaygıları olmadığı gözlemleniyor. Anket sonuçlarına kadar karşısında tarafın gelirinin kendisinden yüksek olmasını tercih edenlerin sayısı yalnızca yüzde 16.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/ciddi-iliski-arayanlar-potansiyel-eslerde-ne-ariyor-6421210