1. HormonlarABONE OL

1. Hormonlar

Testosteron, adrenalin ve kortizol (stres hormonu) gibi hormonların hepsi, romantik partnerlerimiz de dahil edinmek üzere biriyle ağız dalaşı ettiğimizde yükselir.

Kortizol stresten salındığında, bedenimiz ve zihnimiz seksin sağladığı duygusal özleyebilir. Çünkü orgazm serotonin, dopamin, adrenalin ve oksitosinini (aşk hormonu) artırıyor.

Tartışma sırasında salgılanan hormonların sizi sinirlendirdiği, sonra salgılanan hormonların sizi sakinleştirdiği, memnuniyet olmuş hissetmenize neden olduğu, size şiddet duygusu verdiği ve güvenlik hissinizi artırdığı kanıtlanmıştır.

2. Evrim

2. Evrim

Kavga sonrası seks yalnızca rahatlama sağlamakla kalmaz, aynı zamanda coşku da yaratır. Tehdit aşağıda olmaktan kurtularak tehdidin üstesinden gelme konusunda başarılı hissetmeye başlıyorsunuz.

3. Kaygı ve uyarılma

3. Kaygı ve uyarılma

Bir tartışmanın niçin olduğu stresin altındayken sempatik asap sistemimiz uyarılıyor. Bu bununla beraber savaş ya da kaç tepkinizi de tetikliyor. Bu da sizi enerjiyle dolduruyor ve bir şekilde fiziksel olarak hareket etme isteği uyandırıyor.

4. Psikoloji

4. Psikoloji

Psikolojik olarak, çiftler ağız dalaşı ettiklerinde, genel olarak daha genç akıl sistemlerinin bir tetikleyicisini ya da çok korkmuş bir bölümünü kışkırtırlar.

Korku bir terkedilme ya da yetersizlik hissi yaratır, bu nedenle seks ara sıra yakınlığı artırarak ve emniyet duygularını yeniden tesis ederek bu korkuyu hafifletebilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr