Kırmızı biberABONE OL

Kırmızı biber

Pürüzsüz ve hoş deri için tüketilmesi gereken 11 besin C vitamini açısından zengin olan kırmızı dolma biber de ciltteki kan akışını aranjör karoteonid mevcuttur.

C vitamini deri sağlığı açısından önemlidir. Bu vitamin yaşlanmaya karşı savaş açar ve kırışıklıkların oluşmasını azaltır.

Havuç

Havuç

Ayrıca göz keza de cilt sağlığı için yardımsever olan havuç, A vitamini bakımından oldukça zengindir. Özellikle de kozmetik ürünlerin formülüne eklenen havuç, cildin görünümünü düzeltmektedir.

Birçok kozmetik cilt ürünlerinin içindekiler kısmında adı geçen retinol de, havuç özlerini belirtmektedir. Çünkü havuç, doğal bir retinol işlevi göstermekte ve cildi güzelleştirmektedir.

Bitter çikolata

Bitter çikolata

Kakaoda bulunan flavanoller ve antioksidan özellikteki bitki bileşenleri cildi nemlendirir ve dolaşımı düzenler. 12 hafta baştan başa yüksek oranda kakao flavanolleri içeren meşrubat bitiren kadınlarda, tüketmeyenlere göre ciltte pullanma ve pürüzlerde azalma gözlenmiştir.

Kakaonun faydalarından yararlanıp, bununla beraber kilo alımını durdurmak adına jurnal 28 gram ya da 150 kalori olacak şekilde tüketim yapılmalıdır.

Fındık

Fındık

E vitamini bir antioksidandır. bu nedenle ciltteki “foto-yaşlanma”yı ve UV ışınlarının yarattığı tahribatı önlenmede avantaj sağlar. Keza cildin nemlenmesine ve yumuşamasına da katkı sağlar.

Bir insanın günlük E vitamini ihtiyacı sıradan 8-10 mg. E vitamini ilk kez tahıllar almak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, domates ve patateste bol miktarda bulunur. Ama özelikle bir avuç fındık günlük E vitamini ihtiyacını büyük oranda karşılar.

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği

Yegane bir çinko kaynağı olan kabak çekirdeği, bu özelliği doğruca deri için en sağlıklı ve en önemli minerali yapısında bulundurmaktadır.

Çinko, temel kolajen seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olmakta, deri hücrelerinin yenilenmesini sağlamakta ve C vitamini ile birlikte hücre zarının güçlenmesini sağlamaktadır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/cildi-guzellestiren-5-besin-6432574