Günlük su tüketiminizi önemseyinABONE OL

Günlük su tüketiminizi önemseyin

Önceliğimiz daima su… Günlük olarak kilogram başına her birimizin ortalama 30 ml su tüketmesi gerekir.

Gün içinde içtiğimiz çaylar, ayranlar kahveler ve öteki sıvılar su ihtiyacını karşılamaz hatta siyah çayın fazla tüketimi vücudunuzu daha da susamış bırakır, bu nedenle her masa başına, her çanta kenarlığına bir şişe su koyalım.

Hormonal denge için uyku düzeni

Hormonal denge için uyku düzeni

Yiyeceklere geçmeden önce öteki kritik noktamız: Uyku. Biz uyurken salgılanan hormonlar sağlıklı ve dinç bir bedenin öncelikli gereksinimidir. Jurnal sıradan 6-8 saat arası uyumanız cildinizin dinlenmesini sağlayacaktır.

Sağlıklı yağlarla cildinizi nemlendirin

Sağlıklı yağlarla cildinizi nemlendirin

Ayrıca soğuk kış aylarında cildinize yumuşaklık veren keza de enerjik antioksidan kapasitesiyle gözenekli olan yenilenmesine katkıda bulunan E vitamininden zengin besinlere mutlaka yer vermelisiniz.

Gün içerisinde tüketeceğiniz kuruyemişlerden, avokadodan ve bitkisel yağlardan ihtiyaç duyacağımız E vitaminini sağlayabilirsiniz.

Sebze ve meyvelerin antioksidan gücünden yararlanın

Sebze ve meyvelerin antioksidan gücünden yararlanın

E vitamininin keza etkisini arttırması keza de gücüne güç katması için antioksidan ve flavanoid zengini C vitamini kaynakları ile birlikte tüketmelisiniz.

Kırmızıbiber, turunçgiller, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler başlıca sayabileceğimiz C vitamini kaynaklarıdır. Suda eriyen vitamin grubunda olduğu için jurnal C vitamini ihtiyacınızı uyumlu olarak karşılamanız gerekir.

100 gram kırmızıbiberle veya 2 adet (150g) kivi ile jurnal C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir, vücudunuzu antioksidan deposuna çevirebilirsiniz.

Hazır vitaminlerden bahsediyorken A vitaminini de unutmamalı havuçtan bol ne var deyip ayrıca salatalarda hem yemeklerde isterseniz de kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz. Bu sayede ölü dokuları cildinizden uzaklaştırıp, deri kanserine karşı da önlem alabilirsiniz.

Omega-3 ün en özel temsili somon

Omega-3 ün en özel temsili somon

Omega-3 konusunda en kayda değer destekçimiz su ürünleri onların yıldızlısı da somon yan fakat… Omega-3 doymamış yağ asidi ve vücudumuz kadar da üretilmediği için dışardan alınması elzemdir.

Pişirme yöntemini ızgara ya da fırından yanlamasına kullanarak kızartmanın zararlı etkilerini de devre dışı bırakabilir sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/cildi-guzellestiren-besinler-nelerdir-6469128