Güzelliğin en esas kurallarından biri pak, canlı ve dinç bir cilde sahip olmaktır. Cildin pak bir görünüme sahip olması ve tıkalı gözeneklerin açılması için jurnal cilt bakımına tartı saptamak gerekir. Ilk Önce antiseptik özelliği ile cildin iyice temizlenmesini sağlayan yüz toniği gün boyu cildinizde biriken kir ve yağı ilaçlamak için kullanılır.

Nasıl kullanılır?

Toniği kullanmadan önce cildimizi dürüstçe temizleyip arındırmak gerekir. bir parça pamuğa bir miktar tonikle ıslatın ve dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. Yüzünüzde kir kalmayana kadar aynı işlemi uygulayın. Tonik sonrası nemlendirici ya da serum sürerek derinlemesine temizlenen cildinizde daha etkin çalıştığını söyleyebiliriz. Unutmayın tonik, deri temizleme adımı yok, tersine sonraki bakım adımlarına hazırlayan bir aşamadır.

Toniğin faydaları

Tonik ciltteki gözeneklerin küçülmesini ve sıkılaşmasını sağlar ve cildi tazeler içeriye doğru arınma sağlar. Ciltte akne ve sivilce problemlerini ortadan kaldırır. Cildiniz canlandırır ve PH seviyesine dengeye sokar. Ciltteki kirleri ve yağı emerek kullanılan nemlendirici ve serumların faydalarını arttırır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/cilt-bakiminda-tonik-kullanimi.html