ABONE OL

İnsan cildi mevsim değişikliklerine birtakım tepkiler verebilir. Bilhassa soğuk kış mevsimine geçiş döneminde cildin daha kuru ve pullu bir görünüme sahip olduğu saptama edilir.

Soğuk hava, kapalı ortamların kuru ve sıcak havası, düşük nem oranı ve adaleli kış rüzgarları cildi etkileyen faktörler arasındadırlar. Bu mevsimsel faktörlerin etkisinde deri sağlığının olumsuz yönde etkilenmesi gerekli bir şart olabilir.

Ama çeşitli cilt bakımı rejimleri ve alışkanlıkları bir uçtan bir uca cildin daha yumuşak, pürüzsüz ve canlı bir ülkü gelmesi mümkün. İşte ayrıntı...

Yüz veya diğer bölgelerin yıkanması sırasında doğal olarak ciltte yer alan nemlendirici yağlar da uzaklaştırılmış olur. böylece yıkama ardından bu yağların yenilenmesi cildin nem tutma özelliğinin sürdürülmesi için manâlı bir konudur.

Yıkama sonrası nemlendirme haricen geceleri daha yoğun kıvamdaki nemlendirici kremlerin kullanılması gece her tarafında bu kremlerin cilt tarafından emilmesinde etkili bir yöntemdir. Kış döneminde banyo yaparken genellikle suyun yüksek sıcaklıklarda olması seçim edilir.

Ancak sıcak su ciltte bulunan doğal yağların uzaklaşması konusunda da kolaylaştırıcıdır ve deri sağlığına hasar verebilir. Dolayısıyla daha sağlıklı bir cilt görünümü için kış aylarında ılık su ile banyo yapılması önerilir.

Soğuk kış mevsiminde dışarı çıkarken eldiven takmak çevresel etkenlere karşısında deri sağlığını gözetmek adına kayda değer bir uygulamadır. Bulaşık yıkarken sıcak su ile teması önlemek için ise silikon eldiven kullanımı önerilmektedir.

Sabah ve akşam cilt temizliği

Sabah ve akşam cilt temizliği

Ciltte yağlanma esas olarak cilt içerisinde bulunan sebase bezlerin sebum adı verilen yağsı maddeyi fazla üretmeleri sonucu meydana kazanç. Sebum hem cildin korunması ve nemlendirilmesinde olduğu kadar saçların aydınlık ve sağlıklı görünümü için de etkin olan bir maddedir.

Bu madenin aşırı miktarda üretimi cildin yağlanmasına ve gözeneklerinin tıkanarak akne gibi öteki dermatolojik problemlere zemin hazırlayabilir. Yağlı cilde sahip bireylerin ayrıca gündüz ayrıca de geceleri yüz temizliğini yapmaları önerilir.

Yüz arıtma mendilleri gün içerisinde meydana gelen yağlı deri görünümünün kontrolünde etkili olabilir. Temizleme sonrasında ise salisilik asit, glikolik asit ya da laktik asit içeren cilt toniklerinin kullanılması önerilir.

Cilt yağlanmasının genetik faktörlere veya hormonal değişikliklere alt olarak oluşması halinde kontrolü daha zordur. Oysa dengelenmiş ve sağlıklı beslenme, dürüst deri bakım uygulamaları bir uçtan bir uca daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edilebilir.

Temizlik, tonik kullanımı, nemlendirme ve diğer deri bakım uygulamaları yağlı ciltler için jurnal olarak uygulanmalıdır. Düzenli başvuru formu ve içten kişisel ürünler doğruca keza yağlı deri ayrıca de sivilce probleminin denetim altına alınması olası.

Kserozis olarak isimlendirilen deri kuruluğu ise tıpatıp yağlı ciltlerde olduğu gibi çoğu nedene emrindeki olarak ortaya çıkabilir. Sıcaklık artışı, bunaltıcı hava su ile banyo yapma, kurak iklimler ve katı sabunlar cilt kuruluğunu tetikleyebilen faktörler arasında yer alır.

Özellikle sonbahar ve kış aylarını kapsayan mevsim geçişlerinde havadaki nem oranının azalması ile birlikte deri kuruluğuna karşısında bir aşinalık laf konusudur. Nemlendirici yağlar ve ürünler doğruca cilt hücreleri arasındaki boşlukların doldurulması ve daha pürüzsüz bir yüzeyin oluşması sağlanabilir.

Yaşanılan ortamlarda nemlendirici cihazların kullanımı ev ısıtma sistemleri nedeniyle meydana gelen deri kuruluğunun giderilmesinde etkin olabilir. Jurnal akıcı tüketiminin arttırılması, yumuşak havlu kullanımı ve banyo sırasında nemlendiricili sabunların kullanımının deri kuruluğu şikayetinde etkin kabul edilen uygulamalar. bununla birlikte banyo sonrasında cildin nemlendirilmesinde kullanılacak ürünlerin sizin cildiniz için yerinde ürünler olması gerektir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/uzmanindan-cilt-bakimina-dair-ipuclari-6431696