1. Sevdikleri şeylerin daha sağlıklı versiyonlarını yapınABONE OL

1. Sevdikleri şeylerin daha sağlıklı versiyonlarını yapın

Abur cubur harcamak çocuklara daha çekici gelebilir. Ancak sağlığa zararlı yiyeceklerin alımı, düşük akademik performansla ilişkilendirilmiştir. Bununla mücadele etmek için, çocuklarınızın en sevdiği abur cuburlara dinç alternatifler hazırlamayı deneyin.

2. Yiyecekleri eğlenceli şekillere ve boyutlara dönüştürün

2. Yiyecekleri eğlenceli şekillere ve boyutlara dönüştürün

Hayvanlar, çizgi filmler, sayılar, harfler ve hatta dinozorlar! Yapacağınız dinç yemekleri çocuklarınız için eğlenceli ayla getirin. Bu küçük kandırma onları fazla heyecanlandıracak!

3. En sevdikleri TV şovlarından ve film karakterlerinden ilham alın

3. En sevdikleri TV şovlarından ve film karakterlerinden ilham alın

Çoğu ebeveyn, televizyon, film ve video oyunlarının çocukları için ne kadar sağlığa zararlı olabileceğinden endişe ediyor. bununla beraber, bir araştırma, çocukların dinç beslenmeyi teşvik eden çizgi filmleri izlediklerinde yemek yemek konusunda daha iyi seçimler yaptığını ortaya koydu. böylece, çocuklarınızın TV'de ne izlediğine incelemek isteyebilirsiniz.

4. Yemek pişirirken ve market alışverişi yaparken onları dahil edin

4. Yemek Yemek pişirirken ve market alışverişi yaparken onları dahil edin

Çocukların, pişirmeye takviye ettikleri yiyecekleri test olasılıklarının daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Onları pişirme sürecine dahil etmek, çocukları daha sağlıklı beslenmeye ve yeni şeyler denemeye özendirme edebilir. Hem, ufak çocukları süpermarkete götürmek onlar için verimli ve eğitici (hatta eğlenceli) olabilir.

5. Sağlıklı atıştırmalıkları kolayca erişilebilir hale getirin

5. Sağlıklı atıştırmalıkları kolayca erişilebilir hale getirin

Birçok zaman, çocuklar okuldan ya da spor antrenmanından eve geldiklerinde acıkırlar ve bir şeyler yemek isterler. Bu, dinç bir atıştırmalık yemelerini karşılamak için fantastik bir fırsat olabilir! Sağlıklı atıştırmalıkları çocuklarınızın ulaşabileceği yerlerde bulundurmak onları yemeye özendirme edecektir.

6. Sağlıklı malzemeler hakkında olumlu konuşun

6. Dinç malzemeler hakkında olumlu konuşun

Çocuklar ebeveynlerinden, öğretmenlerinden, kardeşlerinden ve hatta televizyondan pek çok anahtar sözcük alırlar. Yemek Yemek laf konusu olduğunda bunu kendi yararınıza kullanabilirsiniz. genel olarak, "Bunu ye çünkü sana iyi geliyor" yaklaşımı yerine "Bu beslenme fazla lezzetli ve büyümeye tezgâhtar!" gibi ifadeleri duymayı tercih ediyorlar.

7. Sevdikleri bir şeyi beğenmedikleri bir şeyle eşleştirin

7. Sevdikleri bir şeyi beğenmedikleri bir şeyle eşleştirin

Çalışmalar, en sevdikleri yiyecekleri sebzelerle eşleştirmenin, bilhassa çocuğunuz seçici bir yapısı varsa, sebzelerle tanıştırmanın olağanüstü bir yolu olduğunu gösteriyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/cocuklarinizin-saglikli-yiyecekler-yemesini-saglayacak-7-oneri-6468957