Limonlu su içmekABONE OL

Limoni su içmek

Limonlu su içmek vücudunuzdaki toksinleri atmanıza muavin olmaz, yağ yakmaz ve vücudunuzu alkali yapmaz! Sadece günlük su tüketimi ve C vitamini alımınızın artmasını sağlar.

Kendiniz için iyi bir şey yapıyor duygusal verdiği ve gün içinde iyi bir motivasyon sağladığı bir gerçek. Eğer böyle bir rutininiz varsa ve herhangi bir mide rahatsızlığınız yahut devam edebilirsiniz. Ancak uyumlu tüketimde gün içinde dişleriniz aside maruz kaldığı için zamanla diş minelerinize zarar verebileceğini unutmayın.

Smoothie ağırlıklı beslenmek

Smoothie ağırlıklı beslenmek

Herhangi bir karışım tüketerek zayıflanabileceğine olan inanış arttıkça farklı formlarda tüketebileceğimiz birçok alternatif oluşmaya başladı. Bunlar evlerimizde yapabileceğimiz tariflerin yanı sıra ticari olarak “öğün yerine geçen” çoğu smoothie biçiminde de karşımıza çıkıyor.

Ama iştah sinyalleriniz için kayda değer bir faktör olan çiğnemeyi göz ardı etmek içten olmadığı gibi, blenderdan geçen yiyeceklerin lif oranı, vitamin ve minerallerinin kaybolmasına yol açıyor. Bir De bu herif besin modelleri birçok insan için sürdürülebilir değildir.

Kilo belirlemek için bir zaman dişinizi sıkabilir ve sıvı formda öğün tüketmekte zorlanmayabilirsiniz ancak peki ya sonradan? Zayıflattığını düşündüğünüz ve başlıca dinç diye etiketlenen bu içecekler kalori alımınızın kontrolsüz olmasına niçin olabilir ve sizi hedeflediğiniz siklet kaybından uzaklaştırabilir.

Karbonhidratı tamamen kesmek

Karbonhidratı tamamen kesmek

Karbonhidratlar vücutta su ile birlikte depolanır. Karbonhidrat depomuz olan glikojen bir insanda ortalama 500 gr kadardır. Uzun zaman düşük karbonhidratlı beslenmek bu depoların boşalmasına yol açar.

Dolayısıyla azalan glikojen deponuzla birlikte karbonhidratı depolarken kullanılan suya da ihtiyaç olmadığından tartıya çabucak yansıyan bir kilo kaybı görürsünüz. Burada kaybedilen kilonun besin planınıza karbonhidratı yeniden eklediğinizde geri döneceği göz ardı edilmemelidir.

Diyette alınan karbonhidratın türü epeyce kayda değer. Basit şeker, basit şeker içeren ve beyaz un ile yapılan yiyeceklerden uzakta durmak gerekir. Ancak enerji gereksinimimize yerinde, protein, kompleks karbonhidrat ve yağ oranları dengeli bir perhiz ile kilo verme sürecini yönetebilirsiniz.

Kalori saymak

Kalori saymak

Hedeflenen kiloya ulaşıncaya dek jurnal ne değin kalori aldığınız şüphesiz önemli. Oysa tek başına aldığınız kalori miktarını hesaplamak dürüst bir davranış değişikliği olmadığı gibi, kalıcı kilo kaybını getirmez. Burada bilmemiz gereken en önemli nokta, her kalorinin eşdeğer olmadığıdır. Bütün kalorilerin benzer miktarda enerjiye sahip olduğu doğrudur oysa insan vücudu sadece kalori yok molekül sayar bir yapıdadır.

Gıda tercihleriniz, neyi, ne kadar yediğinizden daha manâlı olabilir. böylece kilo verme sürecinde sadece kalori alımına takılmadan, her besin grubundan yeterli, dengelenmiş ve çeşitlilik sağlayarak beslenmek önemlidir.

Esmer şeker kullanmak

Esmer şeker uygulamak

“Çayımı kahvemi şekersiz içemiyorum fakat esmer şeker kullanıyorum.” diyenlerdenseniz ikisi aralarında minik farklar olması dışarıda esmer şekerin sağlık durumu üstüne etkileri beyaz şekerden böylece bambaşka yok. Beyaz şeker olmak için operasyon esnasında çıkarılan melaslar, esmer şeker olmak için her tarafta ekleniyor. Esmer şeker önemsiz denilebilecek miktarlarda mineral ve vitamin içerse de bu esmer şekerin daha iyi olduğu anlamına gelmiyor.

Kısacası her ikisi de şeker ve renginin koyu olması esmer şekeri ‘diyet dostu’ yapmıyor. Bilhassa ülkemizde tüketimi yüksek miktarlarda olan akarsu ve kahveye eklenen şekeri tüketmemek jurnal kolay şeker alımınızla birlikte kalori alımınızı da düşürerek kilo verme sürecinizi desteklemekle kalmayıp sağlığınız üzerine oldukça olumlu etkileri olan bir davranış değişikliğini beraberinde getirecektir.

Su yerine çay, kahve ve bitki çayları içmek

Su yerine çay, kahve ve bitki çayları içmek

Su şüphesiz en sağlıklı meşrubat. Besinlerin sindirim, emilim ve hücrelere taşınması; zararlı atıkların vücuttan uzaklaştırılması gibi çoğu metabolik süreç için elzem olan su, gün içinde yeteri kadar tüketilmediğinde kilo verme sürecini de yavaşlatabilir. Beden susamış kaldığında sindirim enzimleri ve bağırsaklar yavaşlayarak kilo artışına neden olabilir.

Gün içinde tükettiğiniz nehir, kahve, bitki çayı gibi içecekler su alımınıza katkı maddesi sağlar ama her zaman olacağı gibi kilo verme hedefiyle başladığınız süreçte de ilk elden su tüketmeniz daha yararlı olacaktır. Sağlıklı erişkin bir kişi kilosu başına 30-35 ml, ortalama 2-2.5 litre su tüketmelidir.

Kahveye tereyağı eklemek

Kahveye tereyağı eklemek

Kahveye çeşitli yağlar ekleyerek içmek son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ve çoğu kişinin yaptığı bir tatbik. Şekersiz kahve ölçülü tüketildiğinde içerdiği kafein miktarına bağlı olarak metabolizmayı hızlandırır ve iştah üstüne etkileri ile kilo verme sürecini destekler.

Ancak kahveye hindistancevizi yağı ya da tereyağı eklemek bir bardak kahveden alacağımız enerjiyi arttırmanın yanı sıra uyumlu olarak artı miktarda batmış yağ tüketimine yol açarak zamanla kolesterol seviyelerinin yükselmesine niçin olabilir. Kilo vermeniz ve yağ yakmanızdaki esas ilke gün içindeki enerji dengesinde harcanan kalorinin alınan kaloriden artı olması yani kalori açığı oluşturmanızdır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/cogumuz-bu-hatayi-yapiyor-kahveye-tereyagi-eklediginizde-6468989