Defne tohumu özellikle saç ve cilt bakımı için son derecede önemlidir. Özellikle kronik hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir.

Defne Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?

1) İdrar Söktürücüdür

Defne tohumu yağı doğal bir idrar söktürücü olarak bilinmektedir. Defne tohumu yağı idrar yollarında ki her türlü problemi giderir. Bilhassa böbrek sağlığına iyi kazanç. Böbreklerde oluşan kum ve taşları da değil eder. Defne tohumu yağını kullanarak idrar yollarında ki her türlü rahatsızlıklarınızı doğal yollardan çözebilirsiniz.

2) Romatizmaya Karşı İyi Kazanç

Defne tohumu son derecede yararlı bir yağdır. Romatizma gibi hastalıklarınız varsa defne tohumu yağı kullanabilirsiniz. Defne tohumu yaprağı düzenli olarak kullanımı uzmanlar kadar nasihat edilir. Bilhassa romatizması olan kişiler dayanılmaz ağrılar hissedebilirler. Defne tohumu yaprağının sahip olduğu özellikler neticesinde romatizma ağrılarını iyi geldiği bilinmektedir.

3) Zararlı Toksinleri Dışarı Atar

Vücutta zararlı toksinler bulunabilir. Bu zararlı toksinleri dışarı doğal yollardan atabilirsiniz. Defne tohumu yaprağı son derecede yardımsever olan bir bitkisel çözümdür. Kısa vakit içerisinde düzenli kullanıma yan olarak zararlı toksinleri vücuttan uzaklaştırır.

4) Bağışıklık Sistemine Dayanıklılık Kazandırır

Bağışıklık sisteminin dayanıklı olması son derecede önemlidir. Çünkü vücudun hastalıklarla savaştığı bir sistem olarak bilinir. Bağışıklık sistemini düşürücü etkilere karşı savaşan defne tohumu yağı bu faktörleri ortadan kaldırır. Bağışıklık sistemini daha enerjik olmasını sağlar. Böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz. Bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyduğu bütün enzimleri salgılayan defne tohumu yağı epeyce etkili bir bitkisel çözümdür.

Defne Yağı İle Cilt ve Saç Bakımı

Defne yağı bununla beraber ayrıca saça hem de cilde gelmektedir. Saç ve cilt bakımını doğal yollardan yerine getirmek isteyen kişiler için defne yağı kullanımı önerilir. Defne yağı ile saç ve cilt bakımı epeyce kolaydır. Zeytinyağı, badem yağı, yumurta sarısı ve defne yağı karıştırılır. Gerisinde elde edilen karışım saça ya da cildinizin istediğiniz yerine sürülür. Bu şekilde saç ve cilt bakımı işlenmiş olur.

Kaynak: www.milliyet.com.tr