Avize, evlerde diğer tüm eşyalar tamamlandıktan sonra alınan önemli bir aydınlatma aracıdır. Geçmişte kullanılan tekli ampuller yerini yaratıcı tasarımlara sahip şık aydınlatma ürünlerine bırakmıştır. Avize yaşam alanlarında aydınlatma dışında aksesuar olarak da kullanılır. Tavana asılı olarak kullanılan bazı modeller; cam, metal, ahşap gibi farklı malzemeleri bir araya getirir. Büyüklüğü ve modeli kullanılacağı yere göre belirlenir. Klasik modellerin yanı sıra yeni nesil avize modelleri de evleri süsler. Salon, mutfak, çocuk odası ve koridorlara özel tasarlanan modeller kullanım alanınıza göre seçim yapmanızı kolaylaştırır. Evinizin genel konsepti avize seçiminizde etkendir. Yeni nesil LED avize modelleri ise şıklığının yanında enerji tasarrufu özelliğiyle de kullanıcıların beğenisini kazanır.

Yaratıcı Tasarımlarıyla Avize Modelleri

Avize tavanda kullanılan aydınlatma aracı olmasının yanında dekorasyona da son imzayı atar. Genel tarzı tamamlayan avize modellerinin önemli fonksiyonlarından biri ışığın oda içinde homojen dağılmasıdır. Böylece ortam ışığı gözü rahatsız etmez. Bazı modellerinde birden fazla lamba kullanılır. Sarkıt olarak tasarlanan çok ampullü modeller salonlar için idealdir. Diğer yandan oturma odanız büyük olduğunda da 3’lü ya da çoklu modelleri tercih edebilirsiniz. Krom detayların öne çıktığı beyaz cam şapkalı 3’lü modellerin yanında krom yerine altın rengin kullanıldığı cam şapkalı şık tasarıma sahip avize modelleri de bulunduğu alana ışıltı katar. Daha çok salon avize modelleri arasında sayılan birden fazla lambalı modellerin yanı sıra 3 küçük ampulün krom profil içine birbirine temas edebilecek kadar yakın yerleştirilmiş hali de oldukça şık durur. Başka bir sarkıt modelde ise 7 adet karpuz şeklindeki şapka yarım yay oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Yayın uçları aşağıya baktığından ışık dağılımı oldukça homojendir. Salonlar için uygun başka bir model ise 6 adet şamdan şeklinde ampulün bir arada olduğu modeldir. Bu modelde metal aksam altın rengindedir. Şamdan şeklindeki duylarla bir araya geldiğinde de altın renk oldukça gösterişli durur. Mutfak avize modelleri ise salonlarda kullanılanlardan daha az ampule sahiptir. Masa üzerinde kullanacağınız avizeyi ayarlanabilir modellerden seçebileceğiniz gibi ayarlanma özelliği olmayan tekli modelleri de tercih edebilirsiniz. Mutfak dekorasyonunuza uygunsa metal detayların kullanıldığı ürünlerden birini tercih edebilirsiniz. Çocuk odalarında kullanılan çocuk odası avize modelleri ise daha renkli ve eğlenceli figürleri içerir.

Avize Kullanımı ve Avize Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Avize evi tamamlayan bir aydınlatma ürünüdür. Akşamları yakıldığında etrafı aydınlatmanın yanında dikkatleri de üzerine çeker. Geniş bir alanda küçük bir avize kullanılırsa yeterli aydınlatma sağlayamadığı gibi şık da durmaz. Dolayısıyla avize alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu kullanılacak alanın büyüklüğüdür. Bunun yanı sıra kullanılan lambaların gücü de önemlidir. Bazı avize modelleri ışığı aşağı verirken bazı modeller ise ışığı yana ve yukarı verir. Lambaların üzerinde bulunan şapkalar ışığın süzülerek ortama dağılmasını sağladığı için ortam eşit oranda aydınlanır. Avize seçerken göz önünde bulundurabileceğiniz diğer bir konu da avizenin üretildiği materyal ile evin genel dekorasyonunun uyumudur. Ahşap ağırlıklı bir dekorasyonda metal ağırlık bir avize modeli uyum sağlamayacağı gibi renk uyumu yakalanmadığında da avize istenilen dekorasyon bütünlüğünü yakalayamaz. Diğer yandan tavanınız alçaksa sarkıt olmayan modelleri tercih etmeniz yerinde olur. Tavan yüksekse sarkıt modeller şık durur.

Bütçenizi Zorlamayacak Avize Modelleri ve Fiyatları

Avize almaya karar verdiğinizde alacağınız yere göre model seçersiniz. Bunu yaparken de her yer için ayırdığınız bir bütçe vardır. Kategori zengin ürün portföyüyle hem bütçenize hem de zevkinize uygun ürün bulmanızı kolaylaştırır. Avize fiyatları ise ürünün modeline, tekli çoklu olmasına göre değişir. Büyük bir salonunuz varsa 7 lambalı modellerden birini seçebileceğiniz gibi şamdan şeklindeki ürünlerden birini de tercih edebilirsiniz. Koridorlarınızda ise tekli metal profil şeklinde tasarlanan modeller, metal ve hasır ağırlıklı modeller ya da sarkıt olmayan küre şeklindeki modeller uygun olabilir. Mutfağınızda ise dekorasyonunuza ve mutfağınızın boyutuna göre 2’li ya da tekli modellerden birini seçebilirsiniz. Her durumda bütçenize uygun avize modelleriyle yaşam alanlarınızı istediğiniz şekilde aydınlatabilirsiniz. Daha fazla modeli görmek için Koçtaş web sitesini ziyaret ederek, bütçenize ve zevkinize uygun modele Koçtaş kalitesi ev güvencesiyle sahip olabilirsiniz.