Demirhindi oldukça dinç bir antioksidan kaynağı olarak biliniyor. Hint hurması olarak aşina demirhindi bakteri ve virüsler ile savaşıyor. 

 Demirhindinin Faydaları Nelerdir?

 - Demirhindi yüksek bir magnezyum kaynağı olarak bilinir. 

 - Sindirim sistemi için demirhindi sıkça tüketilebilir.

 - Demirhindi meyvesi deri lekelerinin tedavisinde de yoğun olarak kullanılıyor.

 - Demirhindi meyvesi bağışıklık sistemini de güçlendirir. Bilhassa mevsim geçişlerinde vücudu hastalıklara aleyhinde korur. 

 - Demirhindi bilhassa göz sağlığını koruyarak göz kuruluğunu da önlüyor. 

 - Kemik sağlığına iyi gelen demirhindi meyvesi aynı zamanda eklem ağrılarını da tedavi ediyor.

 - Demirhindi ağız yaralarının önlenmesinde de kayda değer rol oynuyor. Bu sayede ağız içlerindeki enfeksiyonların da iyileşmesini sağlıyor. 

 - Demirhindi uyumlu tüketildiğinde bağırsakları da rahatlatıyor.

 - Bilhassa senet ağrısı ve kasık ağrısı gibi tüm ağrıların iyileşmesi için demirhindi uyumlu tüketilmelidir. 

 - Demirhindi solunum yolu hastalıklarının da iyileşmesini sağlıyor. 

 Demirhindi Nedir?

 Demirhindi bununla birlikte hint hurması olarak da bilinmektedir. Enerjik bir antioksidan kaynağı olan demirhindi bakteri ve virüsler ile de savaşır. Demirhindi özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde çok sık kullanılan ve tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Demirhindinin tanıdık çok artı yararı bulunmaktadır. Afrika kökenli olan demirhindi bilhassa tropikal bölgelerde yetişiyor. Mikroplar ile savaşan demirhindi bununla beraber zinde de bir antioksidan olarak biliniyor.

 Demirhindi Nasıl Tüketilmeli?

 Demirhindi zinde bir antioksidan olması nedeniyle kanser hastalığı ile savaşmaktadır. Afrika ve Asya ülkelerinde deri sağlığı için de kullanılan demirhindi uyumlu şekilde tüketilmelidir. Özellikle Türkiye'de demirhindi şerbeti yapılır. Bu şerbet tatlandırılarak akşam yemeklerinde tüketilebilir. Keza demirhindi meyvesi olgunlaştıktan sonradan ya da kurutularak tüketilmelidir. Demirhindi meyvesi bazı tatlılara ham olarak da eklenebilir. Demirhindi meyvesinin reçeli yapılabileceği gibi soslarda da kullanılabilir. Demirhindi bununla birlikte şerbet yapımında da kullanılır. 

 Demirhindinin Beslenme Değerleri

 Demirhindi meyvesinin besin değeri epeyce yüksektir. Buna tarafından demirhindinin içerisinde C vitamini, E ve B vitamini ile yüksek oranda kalsiyum bulunmaktadır. Fosfor ve potasyum açısından zengin olan demirhindide manganez ve diyet lifi de yer alıyor. Sindirimi arttıran demirhindi insan sağlığı açısından oldukça yardımsever bileşenlere sahiptir. Çoğu yerde baharat olarak da tüketilen demirhindi yemeklere ayrı bir lezzet katıyor.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr