ABONE OL

Serotoni triptofan aminoasitinden sentezlenmektedir. Yani, triptofandan zengin tüm besinler sevinç oranınızı arttıracaktır. Muz, kivi, ananas, mango, yumurta, tavuk ve hindi eti esas triptofan kaynakları aralarında gelmektedir.

Omega-3 yağ asitlerinin bunalım riskini azaltmaktadır. Omega-3’ü en güzel balık yağından sağlarken ceviz, keten tohumu, chia tohumu ile beslenmenizi destekleyebilirsiniz.

Östrojen seviyenizi arttırmanız serotonin seviyesini de arttırmaktadır. Beslenmenize kırmızı meyveler, kuru baklagiller ve keten tohumunu ekleyin.

Yapılan çalışmalar, resveratrolün antidepresan etki gösterdiğini ortaya çıkarmıştır. Özellikle kırmızı üzüm, yer fıstığı ve ananasta bol miktarda bulunmaktadır.

B grubu vitamini içeren bütün tahıllılar, serotonin seviyesini arttırmaktadır. Bu sebeple öğünlerinizi kolay şekere uzak; tam tahıl ürünleri, sebze meyve gibi karışık karbonhidratlara yakın hale getirin.

Magnezyum, beyninizdeki nöral bağlantıları sağlamaya yardımcıdır. Bu sebeple, magnezyum buhran riskini azaltmaktadır! Kaynakları ise kakao, yeşil yapraklı sebzeler, bütün tahıl ürünleri, badem ve muz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/depresyondan-kurtaran-besinler-6414535