Dior İlkbahar-Yaz 2022 Koleksiyonu için tasarlanan masal dünyası; merak, açlık ve araştırmadan besleniyor. Maria Grazia Chiuri bu kere 1960'lı yılların zenginliğinden yola çıkıyor. Siluetler Bohan estetiğindeki dönen renk bloklarına referansla kesimleri ve farklı renklerle oluşturulan grafik efektleri vurguluyor. Sarı, yeşil, kırmızı, lacivert, turuncu ve ağaççileği rengi az daha dans ediyor.

Neon sportif

Hacimler eşliğinde yeni koleksiyonunda bir nevi deney yapan Dior, boks vurgulu yeni bir spor siluetine imza atıyor. Aksesuarlar açısından ise Yunanistan'da sunulan 2022 Cruise defilesinden bu yandan yeni bir Dior imzası olan bowling çantası, özlem nesnesi haline geliyor.

İnce silüetler

Altmışlı yıllara dönüş temasıyla Maria Grazia Chiuri, temiz kesimler ve grafik efektler taşıyan bu koleksiyon yoluyla Marc Bohan'ın Dior için yaptığı çalışmalara saygısını sunuyor. 1961'de tanıtılan ve basın kadar New Look'un 1947'de yaptığı gibi modayı iyice değiştiren bir köklü değişiklik olarak nitelendirilen Slim Look koleksiyonuna bir göndermede yer alan parçalar, bu imza estetiği elastik çizgiler, doğal omuzlar ve akan siluetlerle harmanlıyor.

Renk blokları

Daha önce Dior'da öyle örneklerini görmediğimiz bir şekilde 2022 İlkbahar/Yaz sezonu için sarıdan zümrüt yeşiline kadar canlı renklere kucak açılıyor.

Parıltılı detaylar

Maria Grazia Chiuri, renkler haricinde aydınlık silüetleri de yeni koleksiyonuna davet etmeyi es geçmiyor. Püsküllerle hareketlenen ve ışıltısıyla göz kamaştıran küçük elbiseler ise çağdaş bir gardırobun gösterişli parçalarından olmaya aday.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/dior-2022-ilkbahar-yaz-defilesinde-gordugumuz-4-trend.html