ABONE OL

Düzenli olarak diş ipi kullanan, fırçalayan ve diş hekimini ziyaret eden kişiler bile dişlerinin doğal parlaklığının, yiyeceklerden ve bir takım alışkanlıklardan olumsuz etkilendiğini görebilirler.

Beyazlatıcı tedavilerinin hem hissi ayrıca de somut etkileri olabilir. Daha beyaz, daha mutlu bir tebessüm, başkalarının sizi algılaması üstünde olumlu bir etkiye sahip olabilir. bununla beraber özgüveninizi de artırır.

Diş beyazlatıcı; dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş ağartma jelleri ile giderilmesi işlemidir.

Dişçi Pertev Kökdemir, beyazlatıcı işlemi sonrasında bakımın manâlı olduğunu belirtti ve "Haftada bir dişe zarar vermeyen diş beyazlatıcı macun uygulamak elde edilen beyazlığın devamlılığı için yerinde olabilir" dedi.

Beyazlatıcı tedavisi herkeste benzer oranda sonuç vermez; diş renginin ne kadar açılacağı dişin yapısına göre değişir. Natürel fakat bu vakit kişinin kendisine de bağlıdır. İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalı.

Sigara, nehir, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben minimum 3-4 gün süreyle kullanılmamalı ve genel ağız bakımına uyarı edilmeli.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/dis-beyazlatma-sonrasi-bakim-nasil-yapilmali-nelere-dikkat-edilmeli-6471179