ABONE OL

Diş fırçaları soğuk algınlığı ve influenzaya neden olanlar dahil elde etmek üzere bir dizi bakteri ve virüs için fantastik bir üreme ve bulaşma alanıdır.

Bu yüzden diş fırçalarının muhafaza edilmesi ve temizlenmesi keza kendi sağlığımız ayrıca de birlikte yaşadığımız sevdiklerimizin sağlığı için çok kayda değer.

İşte bu bakteri ve virüsleri diş fırçamızla bulaştırmamanın birkaç yolu...

İşte bu bakteri ve virüsleri diş fırçamızla bulaştırmamanın birkaç yolu...

Her kullanımdan önce ellerimizi mutlaka yıkamalıyız. Diş fırçamızın nemli kalması bakteri ve virüslerin tutunması ve çoğalması için zemin hazırlar fırçamız mutlaka kuru kalmalı. Bu yüzden birden artı fırçamız olmalı.

Her fırça kullanmadan önce iyice kuru durumda bulunmalı. Bunun için fırçanızı gün ışığında bırakıp ayrıca kurumasını hem de güneşin ultraviyole etkisiyle bir tedarik dezenfekte olmasını sağlayabilirsiniz.

Minik bir barbar %3 lük hidrojen peroksit ( oksijenli su ) ekleyip gece her tarafında diş fırçanızı bu suda bekletip dezenfekte edebilirsiniz. Kullanmadan önce bol suyla mutlaka durulamalısınız.

Diş fırçanızı banyodaki toz ve ve bakterilerden korumak için mutlaka koruyucu bir başlık takın. Bu amaçla yapılmış içinde nebati dezenfektan yağlar bulunan koruyucular kullanabilirsiniz.

Diş fırçanızın banyoda klozetin en uzaktan noktasında muhafaza edin ve klozet kapağınızı her zaman kapalı durumda tutun. Diş fırçanızı öteki aile bireyleriyle benzer kap içinde birbirine temas edecek biçimde değil mutlaka ayrı olarak koruyun.

Asla bir başkasının fırçasını kullanmayın. Diş fırçalarının ortalama ömrü 3 aydır bu süreçte mutlaka fırçanızı yenileyin.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/dis-fircaniz-sagliginiz-icin-bir-tehdit-mi-6414525