Diş etlerinde meydana gelen sorunlar süre içerisinde ağız kokusu ve ağrı gibi sorunlar meydana getirir. Böyle durumlarda yapılacak olan birtakım çare yöntemleri bir uçtan bir uca, diş etlerinin tekrar daha sağlıklı hale gelmesine imkan vermek mümkün.

Diş şişmesine ne iyi gelir?

Özellikle belli başlı bir takım doğal yöntemler göstermek suretiyle, diş eti şişmesini manâlı oranda eksilmek olası.

- Ağrılı bölgeye karanfil göstermek işe yarayabilir.

- Üçgenin Taban Olmayan Kenarı bileğinin iç kısmında yer alan bölgeye 1 veya 2 dakika boyunca masaj gerçekleştirmek etkili olabilir.

- Kimyon ve kekik ile beraber bir bardak sirkeyi karıştırmak suretiyle gargara yerine getirmek etkin olur.

Bu yöntemleri kullanarak diş eti şişmesini durdurmak mümkündür. Oysa bunlar kesin bir noktaya dek işe yarayabilir. Belirli teşhis ve tedavi konusunda mutlaka uzman bir doktora kullanmak gerekmektedir.

Diş şişmesi nasıl geçer?

Diş eti şişmesini önleyebilmek için mutlaka bilirkişi doktor kontrolü aşağı yapılacak tedavi ile ilaç desteği almak gerekir. Tabii başkaca ayrıca evde kullanılacak doğal yöntemler oldukça etkili olur. Diş eti şişmesine aleyhinde hem önlem almak için de birtakım yöntemler yer almaktadır.

- Diş ve diş etini uyumlu olarak fırçalamak gerekir.

- Diş ağrılarına karşısında diş ipi ile beraber temizlemek önemlidir.

- Diş fırçası mutlaka üç ayda bir yenilenmelidir.

- Uyumlu olarak ağız bakımı yaptırmak gerekir.

Ele alınacak bu yöntemler tamamen diş eti şişmesi olmadan tedbir olmak ve ağrıların önlemek mümkün.

Diş eti şişmesi, apse neden olur?

Dişlerin genellikle altında ya da arkasından ve ayrı bölgelerinde plaklar oluşur. Bu plaklar ile beraber diş eti şişmesi meydana kazanç. Özellikle karbonhidrat içermesi ile beraber plaklar emin yerlere yerleşerek diş etlerinin zarar almasına ve şişmesine sebep verir. Özellikle düzenli ve doğru bir şekilde dişleri fırçalamak, oluşabilecek iltihaplanmaları ve ağrıları önemli oranda giderir. Diş eti şişmesi bir hastalık olmamakla beraber, bazı problemlere aleyhinde tabi etki olarak öne çıkabiliyor.

- Diş eti iltihapları

- Beslenme ile ilgili bozukluklar

- Gebelik

- Yaşanan birtakım enfeksiyonlar

- Bazı hap kullanımları

Tüm bu durumlara karşısında diş şişmesine ne iyi gelir diye merak ediliyor ise yukarıda verilen doğal çare yöntemlerini uygulamak etkili olabilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr