ABONE OL

’Dinç hayat ve özellikle zayıflama diyeti söz konusu olduğunda tüketilmesi gereken besinlerin neler olması gerektiği en merak edilen soruların başında geliyor. Bunlardan biri de ''Maden suyunu mu yoksa sodayı mı tercih etmeliyiz?'' sorusu.

Mineraller açısından epeyce zengin doğal bir yeraltı suyu olarak tanımlanan maden suyu ile sodanın faydaları ve etkileri sık sık karıştırılıyor. İkisi arasındaki farkı açıklama yapmak icabında, maden suyu yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan kalsiyum, demir, magnezyum, klorür, bikarbonat, sülfat, sodyum gibi mineraller taşıyan yeraltı suyudur.

Soda ise sadece normal içme suyuna sodyum bikarbonat ya da karbondioksit eklenmesi ile elde edilir. Bu açıdan, soda mineral içeriği oldukça düşük olan suni bir içecektir demek doğru olur. Karbondioksit içeriğinden ötürü soda sindirimi belirtilmiş bir ölçüde olumlu etkilese de bu konuda da maden suyu muhakkak daha etkili oluyor.

Sodyum diyetine uygun olan maden sularını tercih edin

Sodyum diyetine uygun olan maden sularını tercih edin

Madensuyu içerisinde sodyum oranının pozitif olduğu takdirde yürek rahatsızlığı olan kişiler pozitif kullanımda rahatsız olabilirler. Bu kişiler “Sodyum diyetine uygundur” yazar mineralli suları tercih edilebilirler.

Diyette yeterince magnezyum almak, kabızlığı önlemeye ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Magnezyum, bağırsak kaslarını gevşeterek uyumlu bağırsak hareketlerini destekler.

Türkiye'de mineralli sular maden suyu olarak geleneksel adıyla bilinmekte ve özellikle mide, bağırsak ve kardiyovasküler hastalıklarda iyileştirici olarak faydalanılmaktadır. bununla birlikte kalorisi olmadığı için perhiz programlarında rahatlıkla kullanılabilir. Perhiz yaparken günde 4-5 şişe maden suyu tüketebilirsiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/diyet-listenize-mutlaka-ekleyin-sindirim-sistemini-etkiliyor-6433774