ABONE OL

Diyete başladınız, diyetinizin birincil haftalarında hızlıca kilo veriyorsunuz ama bir vakit daha sonra hem kilo verememeye başlıyorsunuz ayrıca de perhiz sürdürülebilirliğini yitiriyor. Bu durumun nedeni 'arzu modu' olabilir.

'Açlık modu' vücudun uzun süreli yüksek kalori kısıtlamasına verdiği doğal tepkidir. Vücut, enerji dengesini gözetmek ve açlığı durdurmak nedeniyle enerji harcamasını azaltır. Bu sahiden vücudun kendini gözetmek için verdiği bir tepkidir ve bilimsel karşılığı ‘adaptif termogenez’dir.

Uzun süreli yüksek kalori kısıtlamasından kaçının

Uzun süreli yüksek kalori kısıtlamasından kaçının

Yüksek kalori kısıtlamasını taşıyan diyetleri uzun zaman uyguladığınızda cisim kendini korumaya olmak amacıyla harcadığı enerjiyi azaltıyor. Dolayısıyla bazal metabolizma hızınız yavaşlıyor ve bununla birlikte açlık hissinizi artırarak sizi daha fazla yemeğe özendirme ediyor.

neticede diyetin sürdürülebilirliğini azaltıyor. Tüm bu etkiler birleştiğinde siz ne kadar çabalasanız da kilo veremiyor ve pes ediyorsunuz.

Ağırlık egzersizi yapın

Tartma egzersizi yapın

Vücuttaki adale kütlesi azaldıkça metabolizma hızı da azalır. Perhiz boyunca kas kaybını minimum düzeyde yetişmek için ağırlık kaldırma gibi ya da karoser ağırlığı ile yapılan egzersizleri uygulayabilirsiniz.

94 bayan üzerinde yapılan randomize kontrollü bir çalışmada, deneklere 800 kkal bir diyet uygulandı ve kadınlar egzersiz yapmama, aerobik çalışma (kardiyo) ve yük egzersizi gruplarına atandı. Çalışmanın sonucunda, ayrıca egzersiz yapmayan ayrıca de aerobik egzersiz yapan kadınlar adale kütlesi kaybetti ve metabolizma hızları belirgin düzeyde azaldı. Tartı egzersizi yapan kadınlar ise metabolik hızlarını, adale kütlelerini ve kuvvet düzeylerini korudular.

Protein tüketimine dikkat

Protein tüketimine dikkat!

Proteinler tokluk hissini ve süresini uzatan makro besinlerdir. Tatmin Edici miktarda protein tükettiğinizde vücudun oluşturduğu istek duygusal ile daha basit baş edebilecek ve metabolizma hızını yavaşlatan adale kaybına daha az meyilli hale geleceksiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/diyet-yapmaya-basladiginiz-ilk-haftalari-kolayca-atlatmanin-yolu-6471220