Çünkü gebelik döneminde sıvı ihtiyacı ve kalori ihtiyacı artar. Oruçlu iken de gün içinde bu ihtiyaç karşılanmaz" dedi.

Diyetisyen Hilal Acar, Ramazan ayında formunu korumak ve kilo almak istemeyenlerin, egzersiz ve yürüyüş yapmalarını ve yüzmelerini önerdi. Acar, Ramazan'da formunu korumak ve kilo almak istemeyenlerin egzersiz yapmalarını isterken, şöyle dedi:

"Oruçlu iken egzersiz yapmayı tavsiye etmiyoruz, iftarımızı açtıktan 1- 15 saat sonra hafif tempolu yürüyüş, kiloyu koruma, hem de verme noktasında bize yardımcı olacaktır. Ortalama 45 dakika orta tempo yürüyüşü tavsiye ediyoruz. Hızlı koşu gibi şeyleri önermiyoruz. Yine yüzmek de Ramazan için iyi bir egzersiz olacaktır."
İlaç kullanan hastalar, şeker ve tansiyon hastaları ile hamilelere de oruç tutmamalarını önerdiğini belirten Acar, "Bu kişiler oruç konusunda ısrarcı tutumda doktora danışmalı" dedi.
Hamilelerin oruç tutarken daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Acar, şöyle devam etti:

"Genel olarak doktorlar hamilelikte oruç tutulmasını tavsiye etmiyor. Gebe illa ki oruç tutacağım diyorsa, mutlaka doktoru ve diyetisyeniyle iletişim halinde olmalıdır. Ona özel bir beslenme programı olmalı. Çünkü gebelik döneminde sıvı ve kalori ihtiyacı artar. Bu ihtiyacı gün içinde karşılayamadığı içinde sahur ve iftara çok iyi dağıtmamız lazım."