Kadınların bebek sahibi olduktan daha sonra odaklandıkları dört başlıca alan vardır: Göğüsler, karın, aşk tutamacı, iç dudaklar ve vajina. Doğrum sonrası bozulma oluşan hemen her doku üzerinde estetik operasyonlar gerçekleşebiliyor. 

Natürel bu noktada bir konunun altı çizilmeli: Az Daha hiçbir estetik cerrahi operasyonu, doğumdan çok kısa bir süre sonradan yapılmaz. Başta emziren annenin korunması esastır ki doğum sonrası doğal toparlanma süreci de görülsün. Biz hekimler, bu konuda karar verebilmek için muayeneyi uygun buluyoruz. Kişinin durumuna göre karar saptamak, en dürüst usul olarak kabul görüyor. 

Hamilelik süreci ve doğrum sonrasında vücutta meydana gelen deformasyonların giderilmesi için çoğu bambaşka uygumla gerçekleştiriliyor. Bunlara dilekçe alanlarına kadar maddeler halinde değinelim:

1-Göğüsler 

Hamilelikten sonra meme büyütmeyi hesapsızca önce beklemenin önemine dair birkaç manâlı husus vardır. Göğüsleriniz doğumdan birkaç ay sonra değişecektir. Emzirmeye karar verdiyseniz, emzirmeyi bırakana değin şansın dönmesi devam edecektir. Deri ve meme dokusu stabilize olana değin meme ameliyatı tavsiye edilmez. 

Ne zaman yapılmalı?: Emzirmeden üç ila altı ay sonra veya emzirmiyorsanız doğumdan üç ila altı ay sonra. 

2-Karın 

Doğumdan sonraki 6 ayda, karnınızın derisinde ve yağında meydana gelen şansın dönmesi olabilir. 6 aydan kısa zamanda yapılan liposuction veya karın germe erken olabilir. Cildinize alt olarak, cildiniz 3 ila 8 ay arasında değişim gösterecek ve bütün olarak sabitlenmesi gerçekleşecektir.

Ne süre yapılmalı?: Karnın gebeliğin etkilerini aksine çevirmesi 1 yıla dek sürebilir ve 1 sene içindeki gebelikler için daha da uzun sürebilir. 

Doğum sonrası en sık estetik operasyon yapılan 4 bölge

3-Bel simidi

Dalgalanan hormonlar, hamilelik olmadan bile yağ kaybını ve yağ kazanımını etkileyebilir. Sadece regl dönemindeyken vücudunuzun nasıl değiştiğini düşünün fakat bu dalgalanmaların hamilelik sırasında ve doğum sonrası dönemde ne dek dramatik olduğunu bir düşünün. Buna emzirme ile ilgili hormon değişimlerini de ekleyin. Hamilelikten sonradan hormonların normale dönmesi 1 yılı bulabilir.

Ne zaman yapılmalı?: Liposuction, 1 sene dolmadan yapılabilir oysa fazlalıkları gidermek için kendinize birazcık vakit verin, özellikle de bel simitleri sizin için yeni bir kilo alınan alan ise. En iyi çözüm, ameliyattan tamamen kaçınmak için başlangıçta hamilelik sırasında fazla kilo alımından kaçınmaktır.

4-Vajina

Vajina genişlemesi, çocuk doğurmanın mümkün sonuçlarından bazılarıdır. Bu başınıza geldiyse mide ve göğüslerde olduğu gibi bebek doğurduktan sonra bu bölgelerin alışması için biraz süre geçmesi gerekmektedir. Vajinanızın vajinal doğum öncesi olduğundan daha gevşek olduğunu düşünüyorsanız ve cinsel yaşamınızı etkiliyorsa vajinoplasti bir olasılıktır fakat doğumdan en düşük 6 ay sonradan yapılmalıdır. Daha fazla çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız tüm çocuk doğurma işlemi bitene değin ummak akıllıca olabilir. Daha Sonra yeniden eğer vajina fazla gevşekse, bundan böyle çocuk doğurmayacağını düşünüyorsanız bu operasyonlar iyi bir seçenek olabilir.

Vajinal dudaklarda ise bunlar doğumdan sonradan küçülecektir. Uzamış vajinal dudaklar, bazı kadınlarda buluğ çağı çağından daha sonra olduğu için tekrar tekrar hamileliğin bir sonucu değildir. Cinsel ilişki, alıştırma veya giyim tarzınızı engellediğini fark ederseniz labioplasti sizin için ameliyat olabilir.

Ne zaman yapılmalı?: Vücudun hamilelikten daha sonra bu prosedürleri hesapsızca önce - asgari 6 ay - alışması için zamana ihtiyacı vardır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr