Birtakım bakteri kaynaklı olarak çivi enfeksiyonu biçiminde de açıklama edilebilecek olan dolama, günümüzde birçok kişide meydana gelen hastalıklardan biridir. Bu rahatsızlığın ortaya çıkabildiği birtakım belirtiler ve bununla birlikte çare yöntemleri bulunur. Bilhassa ele alınan bir takım uygulamalar ile beraber dolama sorunundan kurtulmak olası.

Dolama (parmak iltihabı) nedir?

Dolama aynı zamanda parmak iltihabı olarak da bilinmektedir. Özellikle but tırnağının kenarı baştan başa gelişen bir enfeksiyon biçiminde de ifade edilebilir. Bu rahatsızlık içerisinde parmak ağrır ve zaman içerisinde şişmeye başlar. Bir Takım dönemlerde bu hastalık parmaktaki kemik bölgesine dek inebilir. Birtakım bakterilerin meydana getirdiği sorun ile beraber, ayak parmaklarında dolama, yani parmak iltihabı meydana gelir.

Dolama (parmak iltihabı) nasıl olur?

genel olarak parmak iltihabı bakteri enfeksiyonları ile oluşur. bununla beraber herpetik virüs olarak aşina herpetik dolama şeklindeki bir takım mantarların da bunu yarattığını bildirmek muhtemel. Bu doğrultuda birtakım sebeplerden dolayı dolama, parmak iltihabı oluşur.

- Tırnak yeme
- Parmak emme
- Bulaşık yıkama
- Kimyasal irritanlara maruz kalma

Tüm bunlar ile beraber tırnağa giriş yapan stafilokok bakterileri dolama sorununu meydana getirir. Zaman içerisinde ise kronik bir noktaya bulaşma tehlikesi ile aleyhinde karşıya bırakan bu hastalık sık yineleme sorunu yaratabilmektedir.

Dolamaya ne iyi kazanç?

Parmak iltihabı sorunu ile karşısında karşıya kalan o kadar fazla birey dolamaya ne iyi kazanç sorusunun cevabını merak ediyor. Özellikle uzman hekim kontrolü aşağıda yapılacak tanı ile beraber antibiyotik tedavisi epeyce etkilidir. bununla beraber sorunlu bölümü tembel ve yüksekte tutmak yine etkili yöntemler içerisinde yer alır. Öteki yanlamasına tedavi sırasında yapılması gereken başlıca bir takım hususlar mevcuttur.

- İyileşme dönemi içerisinde mutlaka eller kalp seviyesinin üstünde tutulmalıdır. Bu durum şişkinliği manâlı oranda azaltır.
- Ahenkli olarak bilirkişi doktor kontrolü altında antibiyotik kullanımı fazla önemlidir.
- Sigara kullanımından olası olduğu değin uzaktan durulmalıdır. Sigara bu dönemde kan akışını %42 oranında azaltır. Bu Nedenle vücudun enfeksiyonla savaşma gücü kayda değer oranda düşer.
- Eğer zonklama yaşanıyor ise bu sorunu geçirmek için mutlaka zorunlu ilaçlar kullanılır.

genelde bu gibi unsurlara dikkat etmek suretiyle dolama sorunundan kurtulmak olası. Günümüzde tedavisi bulunan ve kısa süre içerisinde iyileşen rahatsızlıklar içerisinde yer aldığını bildirmek mümkün.

Dolama nasıl geçer?

Bilirkişi doktor kontrolü altında alınacak antibiyotikler keza de kişisel yapılacak yöntemler doğrultusunda, parmak iltihabından kısa sürede kurtulmak mümkün. Özellikle sigara ve alkol ile beraber zararlı unsurlardan bir vakit uzaktan durmak çok önemlidir. bunun dışında birtakım aparatlar ve bandajlar kullanarak, el yürek seviyesinin üstünde tutulabilir. Öteki yanlamasına tablet ve kapsül halinde antibiyotikler tedavi sonrası da bir süre daha değerlendirilebilir. Bu şart sorunlu bölgenin ileriki zamanlarda tepkime göstererek yeniden sorun yaratmasına engel teşkil eder.

Dolama (parmak iltihabı) konusunda cerrahi tedavi

Parmak iltihabı tedavisi günümüzde başlıca basit yöntemler ile iyileşir. Fakat günlük yaşamı zorunlu ülkü getiren ve virüs ile meydana gelen dolama karşı, önemli durumlar söz konusu olduğunda cerrahi müdahale gerekir. Nadir de olsa bazı vakalarda meydana gelen cerahat bölgesinin antibiyotik ile ilişkiye zamanlarda, uzman hekim kontrolü aşağıda ameliyat yapılabilmektedir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr