Şirketin paylaştığı bilgilere tarafından Facebook'ta geçtiğimiz 3 ay içerisinde 15 milyondan pozitif nazar boncuğu emojili gönderi paylaşıldı; gözde emojiler ise cinsiyet ve jenerasyon bazında değiştirme gösteriyor.

Dünya genelinde son üç ayda oluşturulan gönderilere bakıldığında kadınların erkeklerden daha artı emojili gönderi paylaştığı gözlenirken, Türkiye genelinde en fazla kullanılan emojiler sevinç gözyaşı, kırmızı kalp, katlanmış eller ve ukala kendini beğenmiş emoji oldu. Emoji kullanımında bayan-erkek ayrımına gidecek olursak; kadınların ilk 5'inde öpücük gönderen yüz, kırmızı kalp, sevinç gözyaşları, kollarını kavuşturan insan ve kalpli güler yüzlü yüz varken erkeklerin birincil 5'inde sevinç gözyaşları, ukala kendini beğenmiş gülümseyen yüz, kahkahaya boğulan emoji, kırmızı yürek ve gözlerle tebessüm eden emoji var.

Jenerasyonlar arası emojiler

Z jenerasyonunun emoji klavyesinde en fazla rağbet görebilen emoji sevinç gözyaşları döken emoji olurken, bunu kırmızı kalp ve kahkahaya boğulan emoji peşine düşüp takip ediyor. Y jenerasyonunun en fazla kullandığı emoji ise mutluluk gözyaşları, ukala kendini beğenmiş emoji ve benzer Z jenerasyonunda olduğu gibi kahkahaya boğulan emoji. X jenerasyonu ile bu öteki iki jenerasyonda müşterek emoji kullanımı çıkmadığı görülüyor: katlanmış eller emojisi öne çıkarken, bunu öpücük atan yüz ve gül emojileri peşine düşüp takip ediyor.

Türkiye'de en çok kullanılan emojiler arasında doğum günü pastası, şeker, çikolata ve fincan var. Öne meydana çıkan diğer bir data ise yeni gelen emojiler aralarında zeytin emojisinin bulunması.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/dunya-emoji-gunu-nde-turkiye-nin-favori-emojileri-belli-oluyor.html