Dijital defilelerin yeni adresi TikTok Moda Ayı’nın ikincisi düzenleniyor. Meşhur markalar 18 Mart’a kadar dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği moda haftalarını platforma taşıyarak moda tutkunlarına moda şovu heyecanını yaşatacak. Tasarımcılar, makyaj artistleri ve popüler içerik üreticileri de moda, çekicilik, tarz ve trend fikirlerini paylaşarak moda severlere ilham vermeye devam ediyor.

TikTok, platform içinde de 26 Şubat’ta başlayacak #Podyumyürüyüşü etiketli kampanyada kullanıcılarına en beğendikleri tasarımcıların defilelerindeki makyaj ve tarz görünümlerini paylaşmaya eğlence ediyor.

TikTok Moda Ayı’nın devlete ait yayın ortağı IMG; 2021 New York, Londra, Milano, Paris sonbahar ve kış moda haftaları baştan başa TikTok’a özel içerikler sunacak. Moda tutkunları TikTok Moda Ayı baştan başa defileleri ve canlı yayınları @FashionWeek, @MADE ve @NYFW resmi hesapları üzerinden peşine düşüp takip edebiliyor.

TikTok, Paris Moda Haftası'nın koordinatörü de olan Fransız moda endüstrisinin idare organı Fransız Haute Couture ve Moda Federasyonu’yla birlikte çalışıyor. FHCM, TikTok'ta ikonik modaevlerinin marifetli ve reformcu vizyonunu sergileyerek yeni tasarımcılara ve markalara ışık tutacak.

TikTok, İngiliz Moda Konseyi (British Fashion Council) ile birlikte moda dünyasının yeni yeteneklerini desteklemek için yetenek programı NEWGEN’le bir araya geliyor. Eylül 2021 Londra Moda Haftası'nda başlıca müşterek olarak hizmet verecek ve bir mekana ev sahipliği yaparak tasarımcılara kendilerini göstermeleri için fırsat sunacak. NEWGEN programının katılımcıları; dijital rehberlik, tasarımcı gösterileri için akıntı desteği, ustalık sınıfları, ve içerik yardımı alacak.

TikTok Moda Ayı, ABD’li oyuncu Frankie Jonas'ın ev sahipliğinde canlı yayınlanacak bir defileyle sona erecek. Bu defilede meşhur tasarımcılar Anwar Carrots ve Victor Glemaud'un yanı sıra içerik üreticisi Joe Ando'nun son koleksiyonları da yer alacak.

TikTok Moda Ayı moda şovu ve naklen yayın programı:

3 Mart: Ünlü moda bloğu yazarı @Bryanboy ile 'Moda ve İfade Keyfi '
8 Mart: Balmain Defilesi
9 Mart: Dr.Pimple Popper olarak bilinen ünlü deri hastalıkları uzmanı Sandra Lee ve cilt @Yayayayoung ile 'Cilt bakımı temalı ASMR yayını'

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/dunyaca-unlu-defileler-moda-severlerle-bulusuyor-6441449