Ebegümeci sabdariffa Mayıs-Ekim ayları çiçekler yaprakları kuruduğunda ve döküldüğünde, bitkinin kaliks adı bahşedilen parlak kırmızı meyvesi gövdede kalır. Bu meyve ile ebegümeci çayı yapılır.

Ebegümeci Çayının Faydaları Nelerdir?

Ebegümecinin tat zenginliğini ve faydalarını bununla birlikte bitki çayı şeklinde nasıl içileceğini keşfedebilirsiniz. Ebegümeci çiçeğinin faydaları Antik çağlardan beri bilinmektedir ve hala Mısırlılar göre özellikleri sebebiyle geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Peki, bu lezzetli çayın faydaları nelerdir?

Kan basıncını çok etkili bir şekilde düşürür.

İyi bir kolesterol ve trigliserit düzeyi sağlar.

Çiçeğindeki kırmızı renk doğru stresle savaşır.

Vücudun doğal savunmasını güçlendirirken size motivasyon, enerji ve canlılık getirir.

C vitamini ihtiyacını karşılar.

Kan dolaşımınızı iyileştirir ve üçgenin taban olmayan kenarı ağrılarınızı hafifletir.

İdrar söktürücüdür ve böbrek taşı oluşumunu engeller.

Saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar.

Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

İdrar yolu enfeksiyonu durumunda dinç bir müttefiktir.

Ebegümeci Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bir demliğe 250 ml soğuk su koyun. Bitkiden 1 yemek kaşığı ekleyin. Suyu kaynatın. Kaynamadan önce ocağı durdurun ve 10 dakika demlenmesine müsade verin. Bu içeceği taze ve belirgin bir tada sahip olan çayın ve tadını çıkarın.

Dünyada 200'den fazla ebegümeci türü var, hepsi tüketilebilir değildir. Ebegümeci çayını bildiğiniz güvendiğiniz yerlerden satın almanız yararlı olacaktır.

Ebegümeci Çayının Alt Etkileri Var mıdır?

Önlem olarak, gebe kadınlar, küçük çocuklar ve emziren kadınlar için ebegümeci suyu tüketimi önerilmemektedir. Lakin bu durumda olan şahısların hekim onayı ile birlikte jurnal muhakkak bir miktarı geçmeden ebegümeci çayı tüketebilir.

Gün içerisinde aşırı tüketim karaciğere zararlı olabilir. Ebegümeci çayının, tüm özellikleri bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da olağanüstü bir sıhhat içeceğidir. Kafein içermemesi avantajına sahiptir, bu da bitkinin örneğin akşamları yatmadan önce tüketilmesini mümkün kılar.

Faydalarından bütün olarak muamele etmek için, buzlu akarsu ya da bitki çayında, tatsız ve natürel ki organik ebegümeci yapraklarını kullanmamaya uyarı etmenizde menfaat var.

Kaynak: www.milliyet.com.tr