Ece Dinç bu konuda aşağıdaki yazıyı hazırlayarak makyaja ve güzelliğine özel ilgi gösteren kadınlara bilgi veriyor.

“En son ne zaman Instagram'a girdiğinizde kusursuz, feminen ve inanılmaz bakımlı kadınlar gördünüz? Belki de az önce! Instagram fenomenleri arasında yaygınlaşarak neredeyse tüm sosyal medyayı kaplayan "Instagram Makyajı", görünen o ki Hollywood starlarına taş çıkaracak güzellikte kadınlar yaratıyor. Instagram için durum bu, peki gerçek hayat için böyle mi?

Instagram fenomenlerinin belirgin kontürlenmiş elmacık kemikleri, kuyruklu eyelinerları, takma kirpikleri ve dışarıdan çerçevelenmiş mat dudakları her geçen gün daha çok insan tarafından benimseniyor. Fenomenlerin sürekli paylaştığı mini "Nasıl yapılır?" videoları da buna büyük katkı sağlıyor tabii... Fakat aynı teknikleri siz evde denediğinizde, sonuç nedense sosyal medyada göründüğü gibi olmuyor. Ten makyajınız bir türlü o kadar kusursuz durmuyor ve takma kirpiklerin onlara çok yakıştığını, ama günlük hayatta kullanmak için size fazla abartı kaçtığını düşünüyorsunuz birden. Belki de sizden daha güzeller, o yüzden aynı sonucu alamıyorsunuz? Cevap kesinlikle hayır! Makyaj sizde o şekilde durmuyor; çünkü, ancak iyi bir ışıklandırma,kaliteli bir kamera ve bolca filtre ile sosyal medyadaki halini elde edebiliyorsunuz.

Durumu daha iyi izah edebilmek için, önce "Instagram Makyajı"nın ne olduğundan biraz bahsedeyim. Keskin, kavisli ve bolca doldurulmuş kaşlar, cut crase, kedi gözü eyeliner, takma kirpik, belirgin elmacık kemikleri, dışarıdan çerçevelenmiş dudaklar, bronz bir ten ve cömert miktarda aydınlatıcı... Sınırları her nasıl olduysa net bir şekilde belirlenmiş ve sürekli aynı şeyleri tekrar eden, tektipleştiren bir makyaj. Üstelik tek sorun bu da değil. Fenomenler tarafından paylaşılan birçok makyaj tekniği, çok fazla ürün kullanılması ve gerçekte pek de tutarlı sonuçlar vermemesi nedeniyle profesyonel makyaj artistleri tarafından da sıkça eleştiriliyor.

Ancak bütün bu arkaplandan habersiz, instagramda bu gerçeküstü fotoğrafları gören bizler, bir şekilde yetersiz olduğumuzu, onlar kadar güzel ya da bakımlı olamadığımızı hissediyoruz içten içe. Bazen bu duygu, bizleri de aynı teknikleri denemeye itse de, istediğimiz sonuçları alamayarak hayal kırıklığına uğruyoruz. Sadece genç kızlarda değil, yetişkin insanlarda da güzellik standartları bu fenomenler tarafından çarpıtılarak, uzun vadede dış görünüşle ilgili güvensizliklere ve komplekslere yol açabiliyor.

Herkesin kendi eşsiz duruşu ve karakteriyle güzel olduğunu unutmayın. Doğal güzelliğinizi benimseyin ve elinizden geldiğince makyajı bir kendini ifade etme biçimi, bir sanat olarak gören hesapları takip etmeye çalışın. Makyajın bir zorunluluk değil, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacak bir hobi olması ve sizi doğal güzelliğinizi takdir etmekten alıkoymaması gerektiğini hep hatırlayın. Kendinizi sevin ve her zaman özgün olun!”