El kaşıntıları bazen geçici bazen de herhangi bir sıhhat sorununun belirtisi olabilir.

El Kaşıntısı Niçin Olur? Nasıl Çare Edilir?

Vücutta herhangi bir bölgede yaşanan kaşıntılar insanları fazla rahatsız edebilir. Özellikle şiddetli ve uzun süreli olan kaşıntılar insanların hayat kalitesini epeyce düşürebiliyor. Bazı geçici durumlardan dolayı oluşabilecek kaşıntılar halk üzerinde fazla fazla etki yaratmıyor. Bilhassa el bölgelerinde yaşanan kaşıntılar bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Birçok birey el kaşıntısı yaşadığında bu durumun geçici olduğunu düşünebilir. Ama işlem ilerledikçe kaşıntıların şiddeti artabilir ve bu durumun aşağı bir sağlık problemi aranabilir.

İnsanlar uzun süreli kaşıntı yaşadığında hafife almamalı ve kesinlikle bilirkişi doktorlara görünmelidir. Doktorlar kaşıntıya neyin niçin olduğunu araştırırken bazı detaylara dikkat eder. Bilhassa hastanın yaşı ve kullandığı ilaçlar gibi etkenler kaşıntı için önemlidir. Kaşıntıların büyük bir kısmı psikolojik nedenlerden nedeniyle da ortaya çıkabiliyor. Doktorlar hastanın bütün yaşamlarını ayrıntılı olarak öğrenerek, kaşıntı hakkında data sahibi olmaya çalışır. Kaşıntıların artma göstermesi insanların uykusunu bölebilir ve daha fazla tedirgin olmalarına niçin olabilir.

Ellerde Kaşıntı Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?

Ellerde kaşıntı yaşanması durumunda herhangi diğer bir semptom olup olmadığı takip edilmelidir. Kaşıntıya niçin olabilecek birçok durum bulunuyor. Özellikle alerjik reaksiyonlar kaşıntılara niçin olur. Herkesin merak ettiği kaşıntıya neden olan durumlar şu şekildedir;

● El egzamaları
● diyabet
● Alerjik reaksiyonlar

Bilhassa herhangi bir şeye alerjisi olan kişilerde kaşıntı oluşur. Bu kaşıntılar el bölgesinde de meydana gelebilir. Kaşıntı olan bölgeye birçok çare uygulanabilir. Özellikle soğuk ya da ıslak bir kumaş kaşıntı bölgesine koyularak kaşıntılar hafifletilebilir. Doktorlar kadar önerilen kaşıntı giderici bazı kremler bulunuyor. Bu kremler jurnal olarak kullanılarak kaşıntılar azaltılabilir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/el-kasintisi-neden-olur-nasil-tedavi-edilir-ellerde-kasinti-hangi-hastaliklarin-habercisi-olabilir-6470246