En iyi fikirler siz düşünmediğinizde gelir ABONE OL

En iyi görüşler siz düşünmediğinizde kazanç

En kayda değer ve hayat değiştiren düşünceler, güya "duş anlarından" kazanç. Bir grup araştırmacı, üniversite öğrencilerinden bir takım düşünce oyunları çözmesini istedi.

Araştırmaya katılan gençlere cevapları an be an bir formül izleyerek mi yoksa cevabın aniden akıllarında belirip belirmediğini sordular. Anlaşıldığı üzere, sorunu dürüst çözenler, sorunu an be an çözmeye çalışanlar değildi.

Duş olmak fikirlerinizi harekete geçirir ve marifetli çözümler bulma olasılığınız artar.

Duş dopamin seviyenizi yükseltir

Duş dopamin seviyenizi yükseltir

Duş almak, motivasyon ve odaklanmadan sorumluluk sahibi bir nörotransmiter olan dopamini artırmanın en kolay yollarından biridir.

Duş, hafızanız ve beyin fonksiyonunuz için önemlidir. Hatta gövde hareketlerinizi düzenler. Soğuk suda duş olmak dopamini %250 oranında artırabilir.

Rahatsınız

Rahatsınız

Rahatladığımızda dikkatimizi kendimize çevirme ve anlayışlı görüşler üretme olasılığımız artar. yıkanmak veya duş edinmek stresi ve endişeyi azaltabilir, sizi sakinleştirebilir ve fikirlerinizi geliştirebilir.

Biraz dikkat dağıtmak yaratıcılık için iyidir

Birazcık uyarı yaymak yaratıcılık için iyidir

İş için yoğun odaklanma önemli olsa da, kibar bir dikkat dağıtma beyninizi “tazeleyebilir” ve düş gücünüzün barbarca çalışmasına yardımcı olabilir.

Duş edinmek, dikkatimizi bir faaliyetten diğerine nasıl geçirebileceğimizin bir örneğidir. Uyarı dağınıklığı beynimize bir “mola” verebilir ve bir problem üzerinde daha becerikli bir şekilde çalışabiliriz.

Sabahın erken saatlerinde yarı uykudayken veya akşam geç saatlerde yatmak için sabırsızlanacağınız vakit duş almaya alışmışsınızdır. Bitap olduğunuzda herhangi bir reformcu hafıza üretme ihtimalinizin düşük olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, ama bilim beyin sisinin fiilen yaratıcılığınızı artırabileceğini kanıtlıyor.

Araştırmacılar, halsiz olduğumuzda daha becerikli düşündüğümüzü keşfettiler. Yani bir gece kuşuysanız, sabahın erken saatlerinde daha becerikli olabilirsiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr