Endoservikal hücreli rahim bölgesinde yer alan ve her kadında olması gereken hücreler arasında bulunur. Endoservikalin temel görevi rahim içerisindeki aktiviteleri düzenlemedir. böylece deneme sonuçlarında yer alan endoservikal hücre görüldü ibaresi herhangi bir sorunu belirtmez.

 Endoservikal Gözenekli Olan Nedir?

 Endoservikal bölgeyi yaratıcı ve farklı alanlara yönlendirilmiş nedenlerden ötürü içerisinde yer alan hücrelerin bir kısmını veya tamamı dıştan meydana çıkan hücre çeşididir. Endoservikal hücreli günümüzde smear testinde yaygın olarak kullanılan kavramlardan biridir.

 Yapılan testler sonucunda rahim ağzında bulunan endoservikal hücrelerin görülmesi olağan bir durumdur. Eğer hatalı yapılan bir deneme veya görülmemesi durumunda doktorlar muhtemelen testin tekrardan yapılmasını istek eder.

 Endoservikal Gözenekli Olan Görüldü Ne Demektir, Nasıl Tedavi Edilir?

 Endoservikal hücre görüldü ibaresi yapılan smear testinin başarılı olduğuna sinyâl eder. Alınan endoservikal hücreleri mikroskop altında incelenerek herhangi bir hastalığın olup olmadığı kolaylıkla tespit edilir. Halihazırda doktorunuzun sizden istemiş olduğu testin amacı endoservikal hücrelerini bulmak ve yakından incelemek olduğu için endişe edilecek bir durum yoktur.

 Rahim ağzı ve genital bölgede bulunan dağıtılmış yaraları, hastalıkları ve siğilleri deneme etme amacıyla kullanılan smear tahkikinde endoservikal görülmelidir. Yapılan smear testinde herhangi bir endoservikal hücresi ile karşılaşılmazsa test tekrardan yapılır.

 Yukarıda bahsedildiği gibi smear testi ile ortaya meydana çıkan endoservikal hücreler genital bölgede herhangi bir rahatsızlığın olup olmadığını tespit etmek nedeniyle yapılır. Eğer doktora gitme sebebi olan bere, ağrı veya ayrı reaksiyonlar yapılan testler sonucu endoservikal hücrelerinde görülürse hastalık türüne göre farklı çare yöntemleri izlenir. bu nedenle dikkate almanız gereken tek birey deneme sonuçlarınızı inceleyecek olan bilirkişi doktordur. Yapılan testlerden sonra rahatsızlığınızı tanı eden doktorunuz her hastalık tipine bambaşka bir çare yöntemi ile yaklaşarak size yardımcı olacaktır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/endoservikal-hucre-nedir-endoservikal-hucre-goruldu-ne-demektir-nasil-tedavi-edilir-6472649