ABONE OL

Maria Grazia Chiuri’ye göre bir koleksiyon tasarlamak, zaman içerisinde kurulan bağları her tarafta keşfetmekle ilgilidir. İnovasyon ve mirası benzer anda onaylama eden Sonbahar 2021 koleksiyonu, Dior atölyelerindeki işçilikle ultramoderniteyi bir defa daha bir araya getiriyor.

Fazla renkli, transparan, ışıltılı ya da işlemeli her bir tutam, Chiuri’nin yorumuyla Elio Fiorucci’nin estetik bakış açısını anımsatan yeni bir pop tavırla sergileniyor. Tıpatıp Andy Warhol’un, Paolo Uccello’nun Rönesans tablolarını her tarafta yorumlarken yaptığı gibi.

Christian Dior’un esas ilham perisi Mizza Bricard’ın çok sevdiği ve daha sonra Maison’un sembollerinden birine dönüşen leopar deseni, o kadar fazla görünümde ahududu ve açık yeşil tonlarında parlak bir optimizm saçıyor.

İlham verici bir günceyi sembolize eden tişörtlerle moda, kapıları sınırsız bir hayal gücüne daima açık bir buluş dünyası olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Bar ceket gibi ikon parçalarsa, cesaret ve rafinelikle her sezon olduğu gibi baştan yorumlanıyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr