1998 yılından beri tüm dünyada kabiliyetli bilim kadınlarına ilham devretmek için L'Oréal ve UNESCO iş birliğiyle düzenlenen “Bilim Kadınları İçin” programı, bilim alanında bayan araştırmacıları desteklemeyi, mükemmelliği ödüllendirmeyi, genç ve yetenekli bilim kadınlarının tanınmalarını sağlamayı hedefliyor.

GENÇ BİLİM KADINLARI PROJELERİYLE BAŞVURUYOR!

Türkiye’de bu yıl 19.kez düzenlenen “Bilim Kadınları İçin” programında “Hayat ve Çevre Bilimleri” ve “Bedensel Bilimler” edinmek üzere iki kategori bulunuyor. Son uygulama tarihi 20 Şubat 2021 olan “Bilim Kadınları İçin” programına Türkiye’den genç bilim kadınları başvurularıyla katılım sağlayabiliyor.

Bilimi ve bilim kadınlarını desteklemeyi amaçlayan program için başvurular, egemen UNESCO jürisi göre değerlendiriliyor. Jüri tarafından müsabaka sonunda belirlenen 4 bilim kadınından adam başına L'Oréal Türkiye kadar 120.000 TL proje desteği veriliyor ve projelerini hayata geçirmeleri için kayda değer bir takviye sağlanıyor.

Bugüne kadar 114 genç Türk bilim kadını ödüllendirildi!

L'Oréal ve UNESCO, dünyada 23 ve Türkiye’de 19 yıldır daha pozitif bilim kadınının bilimsel mükemmelliğe ulaşmasına ve insanlığın karşılaştığı büyük zorlukların çözümüne eşdeğer şekilde katılmasına yardım etmek için birlikte çalışıyor. “Bilim Kadınları İçin” programı, her sene 250’den pozitif genç ve kabiliyetli bilim kadınını destekliyor. 5 kıtadan seçkin kadın araştırmacılar, program tamamen aldıkları destekle bilimsel kariyerlerini sürdürüyor ve dünyayı değiştirmeye tezgâhtar olacak keşifler yapıyor. Program kapsamında, bugüne değin 114 genç Türk bilim kadını projeleriyle ödüle layık görüldü.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/bilim-kadinlari-icin-programina-basvurular-tum-hiziyla-suruyor-6410074