Günümüzde sosyal medyanın gücü çarçabuk artıyor. Bir çok insanın hayatına yön vermeye başladı bile ve bir çok şeyin gerçekliğinin kaybolmasına etki etti. Birçok şeyin değişmesi gibi kullandığımız filtreler alımlılık alışkanlıklarımızı da değiştirdi. University of London göre yapılan 175 genç bayan ile yürütülen bir araştırma da; 175 kadının yüzde 90'ının fotoğraf paylaşmadan önce filtreleme yaptığını ortaya koydu. Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural, ''bu kapsamda insanın alışkanlıklarını görüntülü kamera ya da fotoğraf çekimlerinde kullanılan filtreler dolayısıyla değiştiğişiyor. Sosyal medyanın hayatımızın her hemen olması saç problemlerini gün yüzüne çıkararak, her geçen gün çoğalan talebin ikiye katlanmasına da vesile oldu'' dedi.

Estetik günümüzün vazgeçilmezi

Dural, ''İş, sosyal yaşam, iletişim süreçlerimiz neredeyse tüm düzenimiz ve işleyişimiz kameralar aleyhinde devam ediyor. Bu kapsamda günlük hayatımızın dijital dünyaya adapte olmasıyla filtrelerin hayatımızın vazgeçilmez parçası olması bilhassa saç sorunu yaşayan kişileri harekete geçiriyor. Teknolojinin hayatımızın her hemencecik olmasıyla kişilerin kendini sanal ortamdan bakmak istedikleri biçimde görmelerine imkan tanıdı. Görüntülü toplantılarda ya da fotoğraf çekiminde çoğunlukla kullanılan filtreler kişileri saç ekimi, cilt bakımı ve estetik müdahalelere ilginin artmasını sağladı. Bu Vesile Ile saçı ile ilgili bir problemi olan kişiler de saç ekimi, saç vitamini gibi bakım sağlayıcı tedavi yöntemlerine yöneldi'' diye belirtti.

Talepler artıyor

Pandemi süreciyle birlikte saç ve sakal ekimine ilginin daha da arttığını belirten Berkant Dural, ''Pandemi sürecinde insanların ayna ile daha fazla süre geçirmeleri talebi artırırken, gerginlik, yamalı beslenme, değişik hastalıklar da saç sağlığının bozulmasına niçin oldu. Hal böyle olunca saç- sakal ekimi, değişik saç vitamini uygulamalarına da talep arttı. Türkiye' de saç ekim işlemine büyük talep var, önümüzde ki senelerde bu talebin fazla daha fazla artacağını da öngörüyoruz'' dedi.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/estetikte-sosyal-medyanin-etkisi.html