KTÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, geçen yıllara kadar insanlarda kilo problemlerinin artı olduğunu belirterek, yağ aldırma ve jinekomasti operasyonlarında büyüme beklediklerini söyledi. Prof. Dr. Uraloğlu, "İnsanlar genellikle kış aylarında kalın giysiler giyerek artı kilolarını gizleyebiliyorlar. Fakat yaz aylarında ince kıyafetler giydiğimiz için artı kilolar da ister istemez insanları rahatsız edebiliyor.

Pandemi dönemindeyiz. Herkes evlere kapanmış durumda. Hareket azaldı, spor yapamıyoruz, hafta sonlarını evlerimizde geçiriyoruz. Evde abes kaldıkça yemek yeme ihtiyacımız oluyor. Aralıksız bir şeyler atıştırıyoruz. Geçtiğimiz yıllara kadar bu yaz daha pozitif yağlanma olacak gibi insanlarımızda. Titiz olmakta menfaat var. Yağlanma, kilo alma bu dönemlerde fazla artı. Yaza doğru pandeminin de sonucunda yağ aldırma operasyonlarında büyüme bekliyoruz" diye konuştu.

Cümbür Cemaat çok şişmanladı 

Kilo alımının önüne geçemediğini belirten Trabzonlu Ayhan Keleş, "İnşallah bu pandemi illetinden kurtuluruz. Sadece ben değil, herkes çok şişmanladı. Evde manâsız durdukça devamlı insan yemek istiyor. O yüzden de kilo alıyoruz. Pandemi olmadan önce 90 kiloydum, hemen 100 kiloya dek yaklaştım. Tembel kaldığımız için de kilo veremiyoruz. Evde hanımlara uyarılarda bulunacağız yemek konusunda. Ama böyle giderse pandemi sürecinde daha da beter olacağız" dedi.

Tek gidebildiğimiz yer mutfak oldu 

Atıl kaldıklarını söyleyen İmran Yoldaş ise, "Evde ekmek yapmayı da öğrendik. Her türlü yiyeceği evde kendimiz hazırlayabiliyoruz. Canımız sıkıldıkça yemek yemek yapıyoruz, yaptığımız yemekleri yiyoruz. Dinç beslenmeye uyarı ediyoruz fakat gerçi ipin ucu ara sıra kaçabiliyor. Sıkılıyoruz evde, kuruyemiş, çekirdek yiyoruz. Eskiden yürüyüşler yapardık ama şu anda en ince ayrıntısına kadar atıl kaldık. Dost çevremiz vardı, toplanırdık, bir hareket olurdu fakat derhal tek gidebildiğimiz yer mutfak oldu. Çok kilo aldık lakin yapacak bir şey değil" diye konuştu.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/evde-kalip-kilo-alanlar-estetik-cerraha-basvuruyor-6433537