Mutfak tezgahına dökülen yemek yemek, duşta sabun köpüğü ya da lekeli çamaşır yığını gibi bir evdeki belirgin kirli noktaları görmek kolaydır. Peki ya özellikle kirli görünmeyen lakin sahiden ailenizin sağlığını etkileyebilecek yerler hakkında bir fikriniz var mı? Gelin evinize oda oda bir göz atalım ve kuytu leke ve bakterilerden nasıl kurtulacağınıza biraz düşünce verelim.

temizlik

Mutfak

Mutfak, birçok evde en fazla kullanılan yerdir. bununla birlikte en fazla kirlenen de… Bakterilerin çoğalmasını teşvik eden bütün elementler bulnur. Isı, nem, yiyecek vb. şeylere mikroplar yapışır. Buna ham et, yıkanmamış meyve ve sebzeler gibi bütün dış unsurları da ekleyin. Mutfakta uyarı edilmesi gereken başlıca alanlar şunlardır:

- Lavabolar

- Tezgah

- Dolap Çekmeceleri

- Buzdolapları

- Minik Konut Aletleri ve Mutfak Aletleri

temizlik

Banyo

Ne eyvah oysa, bazı bakteriler her kullanımdan daha sonra banyoda kalır. Her tür bakterinin temizlendiğinden belirlenmiş edinmek için ışık düğmelerine, kapı kollarına ve musluk kollarına özellikle dikkat edin. Basit jurnal temizlik için bir takım tek kullanımlık dezenfekte edici mendilleri el aşağı bulundurun.

- Banyo havluları ve paspasları en az haftada bir sıcak suda yıkanmalı ve ayrıntılarıyla kurumasına izin verilmelidir. El havluları haftada birkaç kez değiştirilmelidir.

- Banyo lavaboları dezenfektan mendillerle jurnal olarak silinmeli ve diş fırçası tutucuları ve bardaklar haftalık olarak temizlenmelidir.

- Küvet , duş kapıları ve klozetin açıkta lekeli olan alanlarını temizlerken, tuvalet yakınındaki duvar gibi düz yüzeyleri dezenfektan ürünlerle silmek için süre ayırın.

temizlik

Salon ve oturma odaları

İster oturma odası, ister medya veya oyun odası olsun, ailenin toplandığı tekrar dar kir ve bakteriler vardır. Birinin evinizdeki bütün uzaktan kumandalara, oyun kumandalarına, klavyelere , tabletlere, kulakiçi kulaklıklara, kulaklıklara ve cep telefonlarına kaç defa dokunduğunu düşünün. Bütün bu tuş takımları ve hoparlörler, elektronik cihazlarda başvuru formu için tehlikesiz olan dezenfektan bir bezle jurnal olarak silinmelidir. Bir kişinin soğuk algınlığı ya da virüsü varsa, her kullanımdan daha sonra temizlenmelidir. Ve lambaları, anahtar plakalarını ve kapı kollarını açmayı unutmayın. Bakteriler ve alerjenler için bir diğer üreme alanı da mobilyalardır. Kumaş hapşırıklara, yıkanmamış ellere, evcil hayvan tüylerine ve saçlarına , but ve ayakkabılardaki kire maruz kalır. Çoğu bakteri türü bu yüzeylerde birkaç gün yaşayabilir. asgari haftada bir, döşemeli yüzeyler vakumlu süpürgeyle temizlenmelidir. Arkasından kokulu veya kokusuz bir dezenfektan spreyle temizleyin. Eğer mümkünse, döşemeli yüzeyleri dezenfekte etmek için çoğu kez değiştirilebilen ve yıkanabilen çarşaflar veya yıkanabilir örtülerle örtün.

temizlik

Yatak odası

Yatak odanızda yarattığınız o hoş, huzur veren have mantar, bakteri ve binlerce akar ve böcek barındırabilir. Bu tehlikelerin birçok da aslında yatağınızda gizleniyor olabilir. Yataklar uyuklamak, seks yapmak, sosyalleşmek, yemek yemek, çalışmak ve oradaki her şey için geçerlidir. Çarşaflar, battaniyeler, yorganlar ve yatak örtüleri sık yıkanmazsa, leke tutabilir ve şunlara neden olabilir:

- Cilt tahrişi, egzama ve sivilceler

- Atlet ayağı ve MRSA gibi mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar

- Alerjiler ve solunum sorunları

Bütün bunları durdurmak için nevresimler en düşük haftada bir değiştirilmeli ve uygun şekilde yıkanmalıdır. Incelemeler, bir hafta sonra yatak çarşaflarının banyo kapı kolundan daha fazla bakteri barındırdığını göstermiştir.

temizlik

Öteki yerler

Evinizde gözden kaçırdığınız ama anında temizlenmesi gereken en kirli eşyalara bir göz atalım:

Anahtarlar, çantalar ve cüzdanlar

Her gün kullandığınız eşyalar, her gün maruz kaldığınız mikropları ve bakterileri de barındırır. Anahtarlıklarınızı, cüzdanlarınızı ve çantalarınızı arındırmak için süre ayırın. Çantalar genel olarak en mikroplularıdır. Yere düşerler ve sonradan evinizdeki tezgahlara ve masa üstüne düşerler. Bez ve deri çantaları yerden uzak tutun ve iç kısım dahil ahenkli olarak temizleyin!

Evcil hayvan oyuncakları ve mama kaseleri

Evcil hayvanınız hoş, temiz mama ve su kaplarını adalet eder. Zararlı bakteri üremesini önlemek için günlük olarak bulaşık makinesinde ya da elde sıcak sabunlu suyla yıkanmalı, adamakıllı durulanmalı ve havada kurutulmalıdır. Evcil hayvan oyuncakları koliform bakteri, maya ve küf barındırabilir. Sert oyuncaklar sıcak sabunlu suyla (en az haftada bir) temizlenmelidir ve yumuşak oyuncaklar sıcak su ve dezenfektan kullanılarak elde ya da makinede yıkanabilir.

Sırt çantaları

Sırt çantaları mektep öncesi ve yetişkinler için bir zorunluluktur. İster kamp ekipmanı taşıyor olun, ister çalışma kıyafetleri ya da kitaplar, sonunda sırt çantanızın veya spor çantanızın temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekecektir.

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/evinizdeki-en-kirli-yerler-1.html