ABONE OL

Birbirinden öbür kebap, yemek yemek ve tatlılarıyla iştahları kabartan, çoğu turistin sadece lezzetleri için bile geldiği Gaziantep, tescilli mahsul sayısını her geçen gün artırıyor.

Küşleme kebabı, malhıtalı köftesi ve öz çorba için yapılan kayıt başvurularının geçen hafta kabul edilmesiyle Gaziantep, 40 coğrafi işaret ve 1 geleneksel ürüne sahip ışık halkası geldi.

Yemekler arasında yer alan küşleme kebap ise damaklarda bıraktığı tatla bambaşka bir yerde bulunuyor. Koyun ve kuzunun böbrek altı yatağından yaklaşık 250 gram dek çıkarılan küşleme, eksik miktarda çıktığı için diğer et ürünlerine oranla daha fiyatı yüksek satılıyor.

Porsiyonu yaklaşık 60 lira olan kebap, Gaziantep'e gelenlerin yemeden dönmediği tatlar aralarında birincil sıralarda yer alıyor. Etin üzerindeki ince zarı çıkarıldıktan daha sonra yalnızca zeytinyağı ve tuz ilave edilip şişlere dizilerek meşe odunu kömüründe pişirilen küşleme, yumuşak haliyle müşterilerine sunuluyor.

Hiçbir şekilde sos kullanmıyoruz

"Hiçbir şekilde sos kullanmıyoruz"

Kentte 60 takvim küşleme kebap ustası ve işletmeci Halil Kör, yaptığı açıklamada, küşleme kebabın farklı bir lezzete sahip olduğunu söyledi. Halil Kör'ün oğlu İbrahim Âmâ ise küşleme kebabının coğrafi sinyâl tescili almasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Küşleme kebabının yalnızca Gaziantep'te yok yurt içi ve dışarıda da talep gördüğünü aktaran Âmâ, "İstanbul, Ankara, İzmir edinmek üzere işletmemize gelen ziyaretçilerimiz vardı ama salgından dolayı yalnızca paket servimiz var. Şu lahza Gaziantep içerisindeki müşterilerimize hizmet veriyoruz." diye konuştu.

Küşleme kebabın çok özel bir tat olduğunu aktaran Kör, "Kuzunun bonfilesidir. Hayvanın sağ ve sol böbrek altı yatağından takriben 200-250 gram meydana çıkan özel bir ettir. Hiçbir şekilde sos kullanmıyoruz. Yalnızca zeytinyağı ve tuzlu ek edip şişlere takıyoruz. Bilhassa ana kapı kömüründe 10 dakikada pişiriyoruz. Yanında pişmiş biber ekleyip servis ediyoruz. " ifadesini kullandı. 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/gaziantepin-ozel-lezzeti-kusleme-kebap-6442878