Institute for Systems Biology araştırma kuruluşunun yaptığı çalışmada, uzmanlar, Kovid-19'a yol açan "SARS-CoV-2" testi yapılan 18 binden fazla kişinin sıhhat kayıtlarını inceledi.

Bilim insanları, Kovid-19'a aleyhinde aşılanmamış ve testi artı meydana çıkan hamilelerin sonuçlarını, testi negatif çıkan hamileler ile karşılaştırdı. Egzersiz dahilinde incelenen kişilerde hafif ve orta derecede SARS-CoV-2 enfeksiyonuna rastlandı.

Virüsü hafif vermek tatmin edici değil

Hamileyken Kovid-19'a yakalanan kişilerde, erken doğum, bebeğin kilosunun veya boyunun hamilelik yaşına kadar beklenen değerden düşük olması ve ölü doğum gibi ihtimallerin olabileceği bildirildi.

Hamilelik sırasında görülen Kovid-19 enfeksiyonunun şiddetinin gebelik süresi ile ilişkili olmadığı, virüs ile enfekte olmuş anne adaylarının önemli solunum sorunları yaşamasa bile tehlikeli doğumla aleyhinde karşıya kalabileceği ihtimaline dikkat çekildi.

Araştırmanın yazarlarından Jennifer Hadlock, "Kovid-19'u hafif şekilde geçiren hamileler bile SARS-CoV-2 enfeksiyonu sebebiyle tehlike aşağı. Kovid-19 ile keza anne keza de bebek sağlığı tehlike altındadır. Bu koşul gebe kadınların virüse karşısında korunmasının önemini pekiştiriyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/gebelikte-koronavirus-riskli-dogum-ihtimalini-artiriyor.html