ABONE OL

Erişkinlik döneminde gece uykusunda artış hormonunun salgılanması, gün içinde yaşadığımız hasarlanma, yara ve yara gibi olumsuzlukların tamir süreçlerini yönetir ve daha seri iyileşmeyi sağlar.

Uykusuzluk yükselme, gelişme ve vücudun kendini tamir etme süreçlerini olumsuz etkiliyor. Dikkat gerektiren işleri yaparken uyumayan kalmak işimizi son derece etkileyebiliyor. Öğrenciler, dersleri öğrenme zorluğu yaşayabilirler.

Eğer çoğaltma çağında bir çocuksak yeteri dek uyumadığımız vakit doruk potansiyelimizi ortaya koyamayabiliriz. Örneğin kalıtımsal inşa olarak 180 santimetre badana sahip olacakken yetkisiz uyku sebebiyle şayet de 175 santimetrede kalacaktır ve boyu daha kısa olacaktır.

Erişkinlik döneminde ise gece uykusunda yükselme hormonunun salgılanması, gün içinde yaşadığımız hasarlanma, yara ve yara gibi olumsuzlukların tamir süreçlerini yönetir ve daha süratli iyileşmeyi sağlar.

O yüzden hasta olan veya yaralanma geçiren kişilere 'dinlenmenize dikkat edin ve uyuyun' deriz. Uyuduğumuz süre daha süratli toparlanabiliriz. Rahatsızlık dönemlerinde de tatmin edici uykuyu almaya özen göstermeliyiz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/gece-yeterli-uyku-yaralarin-iyilesme-surecini-hizlandiriyor-6427778