Glutamin yoğun egzersizler esnasında seviyeleri büyük ölçüde tükenen ve böylece kişilerin gücünü, dayanıklılığını azaltan amino asitlerdir.

Glutamin Nedir?

Glutamin genelde fitness ya da spor ile ilgilenen kişiler göre sık olarak kullanılmaktadır. Glutamin yaklaşık olarak nitrojenden oluşur. Bu şart glutamini kaslara nitrojen taşımakta görevki bir numaralı element yapmaktadır.
Protein sentezlenmesinde defalarca için bir anahtar rolüne sahip olan glutamin seviyesinin eski haline gelmesi genelde 6 günü bulabilir.

Glutaminin Faydaları Nelerdir?

Günümüz koşullarında gutaminin faydaları saymakla bitmeyecek dek çok sayıda olmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Glutamin günümüzde protein sentezi ile birlikte ilişkilendirilmektedir. L-Glutamin, beden üzerinde diğer hücrelere de glutamin desteği karşılamak amacı ile adale yıkımını önlemeye tezgâhtar olmaktadır.

Günümüzde glutamin hücrelerin hacmini ve de hidrasyonunu korumaya desten olur ve iyileşme dönemini hızlandırmaktadır.

Yoğun antrenman sonrasında azalan glutamin seviyelerinin tekrardan eski seviyesine dönmesini sağlamaktadır.

Düzenli olarak tüketildiğinde glutamin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Glutamin bağışıklık sistemi için güç kaynağı olup gövde geliştirme sporu ile de ilgilenenlerin glutamin seviyeleri antrenmandan daha sonra düşmektedir. Bu yüzden de L-Glutamin takviyesi gerekmektedir.

Fitness ve Sporda Glutamin Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Fitness ve spor ile ilgilenen kişiler için glutamin ahenkli bir şekilde tüketilmesi gereken takviyeler aralarında yer almaktadır. İskelet ve de adale sistemi ile birlikte nitrojen ulaşımı noktasında etkileri bulunmaktadır. bu nedenle böylece çok sayıda manâlı faydalar sağlamaktadır. Bunlar;

Glutamin tüketimi düzenli şekilde olur ise kas yıkımını engellemeye karşısında yardım olur.

Yoğun yapılan antrenman sonrası ceset içinde düşen glutamin seviyelerinin bitmiş yükselmesine olanak tanımaktadır.

Vücut geliştirme konuları ile ilgilenen şahısların antrenman sonrası seviyeleri önemli oranda düşmektedir. Alınacak olan L glutamin takviyesi ile bu seviye baştan istenen noktaya çıkarışır.

Doğal yollardan şahısların vücutlarının kendisinin üretmesi ile birlikte destek olarak günümüzde alınan L glutamin uyumlu olarak kullanılmalıdır.

Glutamin Kullanımı

Glutamin düzenli olarak ve de yoğun şekilde fitness ile birlikte vücut geliştirme çalışanlar için kullanılmaktadır. Egzersiz çalışan bireyler gün içerisinde sıradan olarak 2 kez veya 3 defa takriben 5 gr ile toplamda 10 ya da 15 gr L glutamin almalıdır. Günün farklı dilimlerinde belirli aralıklar ile tüketmek önemlidir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr