Goji üzümünün faydaları nelerdirABONE OL

Goji üzümünün faydaları nelerdir?

Yüksek seviyede antioksidan ve gıda öğesi içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ve özgürlük radikal hasarı ile savaştıkları için vücudu yüksek seviyelerde oksidatif gerginlik ve iltihaptan koruyan mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.

Bağışıklık fonksiyonunu artırır ve kanserle mücadelede yardımcıdır. Yaban mersini ve ahududu gibi goji meyveleride yüksek seviyede antioksidan A ve C vitamini içerir. Bu iki beslenme öğesi bağışıklığı artırıp soğuk algınlığını önlemenin yanı sıra kanser ve nörodejeneratif hastalıklar gibi ciddi kronik problemleri önlemede de anahtar rol oynamaktadır.

Bitkilerde ve meyvelerde bulunan bir pigment olan beta karoten içeriğinin zenginliği sebebiyle sağlıklı deri yapısını teşvik eder, cildin güneşten zarar görmesini engeller ve doğal bir deri kanseri savaşçısı gibi davranır.

Goji meyveleri, UV ışığına maruz kalma, özgürlük radikaller ve öteki oksidatif stres formlarından gelen hasarı durdurmaya yardımcı olabilecek yüksek seviyelerde antioksidanlar (bilhassa zeaksantin) sebebiyle maküler dejenerasyon için doğal bir tedavidir ve görme fonksiyonu için faydalıdır.

Kan şekerini dengelemeye yardımcıdır: Şekerin kan dolaşımına salınmasının kontrol edilmesine muavin olur, bu da glikoz seviyelerini dengelemede problem olan ani çoğaltma ve düşmeleri önlemeye yardımcıdır.

Karaciğer hasarını önlemede yardımcıdır: Yüzyıllar her tarafında geleneksel Çin tıbbı uygulayıcıları karaciğer problemlerini tedavi etmek için goji meyvelerini kullanmaktadırlar. Bir araştırma çalışması, goji meyvelerinin içki kaynaklı yağlı karaciğer hastalığının bozulmasını önleme gibi karaciğer sağlığı komplikasyonlarını yönetmede etkin olduğunu göstermektedir.

Goji meyveleri suyunun karaciğer üzerindeki etkileri üstüne yapılan bir başka araştırma, meyvelerin karaciğerdeki tümörlerin büyümesini önlemeye muavin olduğunu saptamıştır.

Goji üzümünün zararları nelerdir1-Bazı ilaçlarla etkileşime girebilir:

Goji üzümünün zararları nelerdir?
1-Bir Takım ilaçlarla etkileşime girebilir:

Antikoagülan (kan pıhtılaşmasını önleyici) olan warfarin gibi ilaçlarla etkileşir ve etkisini arttırır. Goji berry suyu, kanamayı artırabilecek bir nebati içecektir.

Kan şekerini çok düşürebilir

Kan şekerini fazla düşürebilir

Goji meyveleri kan şekeri seviyelerini düşürebilir. Diyabeti yönetmek için mümkün çare seçenekleri olarak tanımlanmıştır. Ancak zaten diyabet ilacı kullanıyorsanız kan şekeri seviyelerinizi çok fazla düşürüp hipoglisemiye niçin olabilirler. Tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

Alerjilere neden olabilir

Alerjilere niçin olabilir

Goji meyveleri, vücudun fazla duyarlı ışık halkası geldiği bir şart olan anafilaksiye (kurdeşen, hava yolu tıkanıklığı, gastrointestinal sorunlar ve şok) neden olabilir. Gıda alerjisi riski taşıyan kişiler, doktorlarından tasdik alana değin goji meyveleri tüketmemelidir.

Hipotansiyona neden olabilir

Hipotansiyona niçin olabilir

Goji meyveleri, kan basıncını düşüren ilaçların etkisini artırabilir. Bu, hipotansiyona ya da tansiyon seviyelerinin güvenli olmayan derecede düşük seviyelere düşmesine neden olabilir. Hipertansiyon tedavisi için hap kullanıyorsanız goji meyvelerini tüketmeden önce doktorunuza danışın.

İshale neden olabilir

İshale niçin olabilir

Bir olgu sunumunda, goji berry çayı tüketen bir kişinin kanlı olmayan ishal ve karın ağrısı yaşadığı görülmüştür. Meyvelerin insan vücudundaki bir takım genleri modüle ettiği saptanmıştır. Bu ast etkilerin bir diğer olası nedeninin kontaminasyon olabileceği tartışılmıştır.

Düşüğe neden olabilir

Düşüğe neden olabilir

Goji meyveleri betain içerir. Betain keza menstruasyon tetiklemek için de kullanılabilmektedir. Meyveler ayrıca östrojen taklit eden bir etkiye sahiptir. bu nedenle gebe ya da emziren kadınlar veya östrojene aklıselim hastalıkları olan kişiler kadar kullanılmamalıdır.

Günde ne kadar goji meyvesi yenebilir

Günde ne dek goji meyvesi yenebilir?

Goji meyvelerinin güvenli günlük limiti hemen şimdi bilinmiyor oysa uzmanlar günde 15 gram goji meyvesi yenebileceğini belirtiyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/goji-uzumunun-bilimsel-olarak-kanitlanmis-faydalari-ve-zararlari-6443684