ABONE OL

Bir zamanlar yalnızca büyük konaklarda veya köşklerde görmeye alışılmış olduğumuz kış bahçeleri gitgide artarak yaygınlaşıyor. O Kadar çok kişi kendi balkon veya terasını, bahçede ayırdığı küçük bir alanı, bahçeye dönüştürerek kışın da bahçe keyfini sürdürüyor. Isıtma ve soğutma tesisatına sahip olan ve dinlenme amacı ile zaman geçirilebilen kış bahçeleri, kullanıcıya hava şartlarının uygun olmadığı dönemlerde de doğayı ve yeşili yakından hissedebilme imkânı tanıyor.

Günümüzde birçok öbür tasarımla karşımıza meydana çıkan kış bahçelerinin, evlere metal ve sırça düzeylerle bağlandığını belirten İç mimar Çiğdem Printer, bu bahçelerin farklı bitkilere konut sahipliği yapan şen mekanlar olduğunu belirtiyor. Kış bahçelerinin evin mimari kimliğini tamamlaması gerektiğini de bildiren Çiğdem Yazıcı, hayatı bu kış evine sığdıracak olanlara, bahçe keyfini doyasıya yaşayacakları dekorasyon tüyolarını da veriyor. İşte o tüyolar:

İç mekan mobilyaları bahçelere çıktı

İç mekan mobilyaları bahçelere çıktı

•İç tasarımda kullandığımız ahşap, hasır gibi malzemelerden yapılmış sandalye, masa, sehpa gibi mobilyaları kış bahçelerinin de vazgeçilmezleri haline geldi.

•Daha pozitif vakit geçirme ihtiyacından dolayı, kış bahçenizde açık mutfak oluşturmayı dikkatsizlik etmeyin. Bu Nedenle ikindi çayları, kahvaltılar daha da neşeli olabilir.

•Bahçelerimizi canlı yetişmek için aklımızda yer eden birincil renk olarak yeşili bol bol bakmak isteriz. Buna yan olarak her mevsim yaşayan bitkileri göstermek, bu yeşil atmosfere katkı sağlar. Ama mevsimlik bitkileri kullanırken de titiz olmakta menfaat var. Çünkü mevsimi geçtiğinde yenilenmeleri gerekecek. Bunun yerine bodur nandina, sarı taflan, phormium, lavanta veya defne gibi her mevsim yaşayan lakin bahçenizi de renkli ve canlı gösterecek bitkileri/ağaçları öğüt ederiz.

•Kış bahçesinin konumuna dikkat. Gün ışığının alınması, rüzgarın yönü, bahçeye egemenlik ve görüş açısı, mekana ulaştıracak yolu vs. bunların hepsi manâlı etkenlerdir.

•Bu mekanlarda çoğunlukla araç gereç olarak sırça kullanılıyor lakin camın sıcak havalardaki sera etkisini, soğuk havalarda da sağlıklı şekilde iklimlendirme meselesini çözerek kullanmanızı tavsiye ederiz.

•Çatılarda daha pozitif ışık olmak adına malzeme olarak cam kullanımı öncelikli düşünülüyor. Görselliği açısından da büyük bir hevesle sırça çatı seçim eden konut sahiplerimiz; sonrasında vakit geçtikçe uçan ufak dostlarımızın kirleriyle karşılaşıyor. bu nedenle daha pozitif ışık alma namına sırça yerine açılıp kapanabilen çağdaş çatı sistemlerini öneriyoruz.

•Kış bahçeleri ısıtma sisteminde mümkünse yerden ısıtma sistemini seçim ediyoruz. Daha ardından klimalar ve görünüm sebebiyle şömineler yeniden tercihlerimizde birincil sıralarda yer alıyor.

•Yakma konusunda da gün ışığından bereketli faydalanamayan mekanlarda esas işıklandırma ürünleri dışarıda spot ya da mobilyalarda led ışıkları tercih ediyoruz. Keza bu mekanlarda dekoratif olarak mekanın havasını değiştirecek ve loş ortam yaratacak lambaderler ve küçük uzatmalı ampuller tatbik önerilerimiz arasında yer alıyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/gonullu-karantina-doneminde-kis-bahceleri-kurtarici-olacak-6410565