Görme bozukluğu her yaşta ortaya çıkabilen, göz de olan bir hastalık sonucu oluşabilmekle birlikte başka bir hastalığın belirtisi olarak da ortaya çıkmaktadır.

Görme bozukluğu ve göz hastalıkları beyin tümörü belirtileri arasında yer alır mı? 

Görme bozukluğu hastalığı, göz de meydana gelmiş bir rahatsızlık sonucu oluşabilmektedir. Bu rahatsızlıklar miyop, hipermetrop, renk körlüğü gibi doğuştan bir hastalıktan kaynaklı olabilir. Bir göz doktoruna danışılması gerekmektedir.

Görme bozukluğu bununla birlikte diğer bir hastalık sonucu da bulgu olarak ortaya çıkmış olabilir. Buna misal olarak beyin tümörü verilmektedir. Beyin bütün duyu organlarının teftiş merkezi olduğu için ondan meydana gelen bir bıkkınlık göz gibi öteki duyu organlarını da etkileyebilmektedir. Bu sebeple görme bozukluğu bir göz hastalığından dolayı olabilmekle birlikte beyin de meydana gelen beyin tümörü gibi bir hastalıktan dolayı da oluşmuş olabilir.

Beyin tümörü nedir?

Beyin tümörü, beyinde ama hücrelerin anormal bir şekilde büyümesi sonucu beyinde bir kitlenin meydana gelmesidir. Bu kitle zaman geçtikçe büyümekte ve kafaya zorlama yapar ayla gelmektedir. En yüksek riskli hastalıklardan biridir. Her yaş aralığında görülebilmekte olup kesin bir yaşa özgü olan bir rahatsızlık değildir.

İki türü mevcuttur. İyi huylu ve kötü huylu. İyi huylu tümörlerin iyileşme süreci daha hızlı ve kolay olmaktadır. Oysa fena huylu tümörler yüksek vefat riski ve felç riski taşımakta bununla beraber tedavisi de daha zorlayıcıdır. Beyin tümörünün en belirgin belirtisi sancılı baş ağrısıdır. çoğu kez bu semptom meydana geliyorsa bir beyin cerrahına başvurmanız yararlı olacaktır.

Beyin tümörü belirtileri nelerdir?

Her hastalıkta olduğu gibi beyin tümörü de insan sağlığı üzerinde dağıtılmış belirtiler göstermekte ve bu belirtiler hastalığın tanılanmasına muavin olmaktadır. Belirtilerin en kuvvetlisi şiddetli baş ağrısıdır. Bunun yanına büyük bir semptom olarak hasta epileptik nöbete benzer bayılma belirtisi gösterebilmektedir.

Görme bozukluğu, yürüme de dengesizlik, kol ve bacakta hissizlik şehvetli, bulanık görme, çift görebilme, kusma, mide bulantısı, kişilik de bir takım değişikliklerin oluşması, mimikler de ve refleksler de yavaşlama gibi belirtiler göstermektedir. Bunlardan birini dahi gösteren insanların bu durumu ciddiye alması gerekmektedir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/gorme-bozuklugu-ve-goz-hastaliklari-beyin-tumoru-belirtileri-arasinda-yer-alir-mi-6410877