Göz ağrısı, genelde ilaç tedavisine gerek duyulmadan kendiliğinden geçer. Gözün yüzeyinde hissedilen ağrılar, çizilme, yanma, kaşıntı biçiminde hissedilir. Gözün derinliklerinde hissedilen ağrılar ise, zonklama be bıçaklama biçiminde hissedilir.

 Sol ve Sağ Göz Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

 Gözün yüzeyinde hissedilen oküler ağrılar, genellikle yabancı bir ceset, enfeksiyon ya da travmadan nedeniyle favori meydana gelen tahrişten kaynaklanabilir. Bu nesil göz ağrıları ise, genellikle dinlenme ve göz damlaları ile çare edilir. Gözün derinliklerinde hissedilen orbital ağrılar ise, bıçaklama ve zonklama biçiminde meydana gelir ve hayatı olumsuz etkiler. böylece de derin bir tedavi gerektirebilir. Göz ağrısı, yanında görme kaybı ile birlikte ortaya çıkarsa acele bir tıbbi sorunun göstergesi olabilir. Bu gibi durumlarda göz ağrısı yaşarken görme yetinizi kaybettiğinizi de hissediyorsanız anında göz doktorunuz ile iletişime geçmeniz gerekir.

 Göz Ağrısının Nedenleri 

 Göz ağrısı kimsesiz hissedilebileceği gibi her iki favori de hissedilebilir. Göz ağrısının esas nedenleri,

Göze yabancı beden kaçması, göz ağrısı hissedilmesinin en büyük nedenleri arasında yer alır. Kirpik, toz, makyaj kalıntıları ve yabancı cisimlerin göze kaçması ile göz ağrısı ortaya çıkabilir. Bunlar da tahrişe, ağrıya, kızarıklığa ve acıya niçin olur. 

Konjonktivit: Konjonktiva, göz kapağının altını ve gözün önünü kaplayan dokuya verilen bir isimdir. Bir Takım durumlarda bu dokuda bakteri veya virüs kaynaklı enfeksiyon ve alerji ortaya çıkabilir. Bu sorun, favori akış, kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir. 

Kontakt lens tahrişi: Gece boyunca kontakt lens kullanıp, kontakt lenslerini olması gerektiği gibi dezenfekte etmeyen kişiler, tahriş ya da enfeksiyondan kaynaklanan göz ağrısına maruz kalabilir.

Korneal Aşınma: Gözü kaplayan şeffaf bir inşa olan korneanın aşınması durumunda gözünüzde bir şey olmamasına rağmen gözünüzde bir şey varmış gibi hissedersiniz. 

Hasar

Blefarit ya da arpacık

Göz bozukluğu

Glokom

Optik nörit

Migren

Sinüzit

Göz Ağrısı Nasıl Geçer?

 Göz ağrısının tedavisi, göz ağrısının başlıca nedenine ast olarak yapılır. Yapılan en yaygın çare yöntemlerinden bazıları ise, 

Evde bakım: Gözlerinizi bolca dinlendirerek o kadar çok nedenden dolayı yaralı gözlerinizi çare edebilirsiniz. Uzun vakit bilgisayar ekranına ya da telefona görmek gözleri yorabilir. böylece doktorunuz bir gün ya da birkaç gün gözlerinizin kapalı kalıp dinlendirilmesini isteyebilir.

Gözlük: çoğu kez kontakt lens kullanıyorsanız arada bir gözlerinizi dinlendirmek için gözlük kullanmayı seçim edebilirsiniz.

Sıcak kompres: Blefarit ya da arpacık sorunu olan kişilerin gözlerine ılık ve ıslak havlu ile sıcak kompleks uygulanabilir. 

Göz banyosu gerçekleştirmek: Tanıdık Olmayan bir gövde gözünüz ile bağlantı ederse bu cismi gözünüzden uzaklaştırmak için su ya da fizyolojik serum ile gözünüzü iyice yıkamanız gerekir.

Antibiyotikler: Oral antibiyotikler, antibiyotik içeren göz damlaları onjonktivit ve kornea sıyrıkları dahil edinmek üzere gözde ağrıya niçin olan böylece fazla hastalığın çare edilmesinde sık sık kullanılır.

Antihistaminikler: Oral ilaçlar ve göz damlaları, özellikle de alerjik nedenle meydana gelen ağrıların geçirilmesinde etkilidir.

Cerrahi müdahale: İlaçla tedavi edilemeyecek durumda olan yabancı beden ya da yanık nedeni ile oluşan hasarı onarmak için nadir de olsa göz ameliyatı yapılabilir. 



Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/goz-agrisi-neden-olur-sol-ve-sag-goz-agrisinin-nedenleri-nelerdir-6431452